Telefoniniai sukčiai senolę apgavo du kartus

Vilniuje telefoniniai sukčiai garbaus amžiaus moterį apgavo du kartus.

Sekmadienį apie 16 val. Šešuolių gatvėje, telefoniniai sukčiai iš 81 metų moters apgaule išviliojo 1000 eurų. Pinigus netrukus paėmė į namus atvykęs ir policijos pareigūnu prisistatęs nepažįstamas vyras.

Kitą dieną, pirmadienį, apie 14 val., telefoniniai sukčiai iš nukentėjusiosios apgaule išviliojo 3000 eurų. Juos netrukus paėmė į namus atvykęs tas pats nepažįstamas vyras. Nuostolis – 4000 eurų, pranešė policija.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo.

Pastarosiomis dienomis nuo sukčių nukentėjo ir daugiau žmonių. Pirmadienio vakarą 19.30 val.  Vilniuje, Erfurto gatvėje, du nepažįstami vyrai iš 78 metų moters apgaule išviliojo 4535 eurus.

Tą patį vakarą apie 20.10 val. Širvintų rajone, Širvintų seniūnijoje, Motiejūnų kaime, vyras, prisistatęs gydytoju, iš 61 metų moters apgaule išviliojo 3000 eurų.

Skuodo rajone policijai pavyko sulaikyti įtariamąjį sukčiavimu. Nusikaltimą padėjo išaiškinti taksistas.

Apie 15 val. 92 metų Ylakių miestelio gyventojui paskambino jo anūko vardu prisistatęs sukčius, pasakė, kad padarė avariją, ir tam, kad nebūtų „iškelta byla“, paprašė 6000 eurų.

Po 20 minučių į senuko namus atvykęs nepažįstamasis paėmė 1300 senuko eurų ir pasišalino.

Jis Skuode įlipo į taksi, paprašė važiuoti į Ylakius, bet adresą sakė patikslinsiąs pakeliui. Dar neatvažiavęs 21 metų įtariamasis su kažkuo bendravo telefonu, Ylakiuose taksistui liepė jo palaukti, o išėjęs iš aukos namų – skubiai grįžti į Skuodą.

Toks vaikino elgesys iš karto sukėlė įtarimų apie sukčiavimo pavojus girdėjusiam 58 metų taksistui. Ylakiuose belaukdamas grįžtančio įtariamojo, jis paskambino bendruoju pagalbos telefonu 112, o policijos pareigūnai operatyviai išvyko pasitikti minėto automobilio, pranešė Klaipėdos apskrities policija.

15.30 val. kelyje Mažeikiai-Skuodas, ties Mažųjų Rūšupių kaimu, sustabdžius automobilį, senuko skriaudikas buvo sulaikytas. Jis uždarytas į areštinę.


Šiame straipsnyje: telefoniniai sukčiaivagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių