Teismui perduodama dar viena Sausio 13-osios byla

Generalinė prokuratūra baigė tirti ir teismui perduoda dar vieną dalį Sausio 13-osios bylos.

Ji Vilniaus apygardos teismą turėtų pasiekti artimiausiomis dienomis, BNS ketvirtadienį patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Teismui perduodamoje byloje yra du kaltinamieji Rusijos piliečiai, jų tapatybės neįvardijamos. Rusijos piliečiai įtariami nusikaltimais žmogiškumui ir karo nusikaltimais.

Manoma, kad jų teismo procesas vyks už akių, kaip ir anksčiau perduotos bylos kaltinamųjų.

„Teismui perduodamoje byloje yra 692 nukentėjusieji. Kaip ir anksčiau perduotoje byloje, bus nagrinėjami tie patys epizodai prie Vilniaus televizijos bokšto, radijo ir televizijos pastato“, – BNS sakė R.Stundienė.

Dviejų kaltinamųjų atžvilgiu tyrimas nuo didžiausios apimties Sausio 13-osios bylos buvo atskirtas 2014 metais. Šioje atskirtoje byloje iš viso buvo devyni įtariamieji. Likusių septynių asmenų byla tiriama toliau.

Didžiausia Sausio 13-osios bylos dalis jau pusantrų metų nagrinėjama Vilniaus apygardos teisme. Teismai jos išnagrinėjo daugiau nei pusę. Šioje byloje kaltinimai pareikšti per 60 asmenų. Visi jie, išskyrus Genadijų Ivanovą ir Jurijų Melį, teisiami už akių. Bylos nagrinėjimas bus tęsiamas rugsėjį.

1991 metų sausio 13-osios naktį Sovietų sąjungos kariniams daliniams šturmuojant Vilniaus televizijos bokštą bei Radijo ir televizijos komiteto pastatą žuvo 14 žmonių.

Praėjus aštuoneriems metams po šių įvykių, dėl antivalstybinių organizacijų kūrimo ir kitų nusikaltimų kalėti buvo nuteisti šeši asmenys. Jie atliko teismo skirtas laisvės atėmimo bausmes.

Byla dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmogiškumui pirmyn pasistūmėjo priėmus įstatymo pataisas dėl teismo proceso už akių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
kaip skaudu nukentejusiems per 13 kai dabar mato uz ka ko prazuvo...

Klausimas

Klausimas portretas
Na, nuteisit jus rusa? Ka toliau? Kam reikalingas sis spektaklis?

juokas

juokas portretas
Nejuokinkit jis pasaulio idiotų mąstyseną
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių