V. Matuzas ir A. Romanovskis teisme parodymus turėtų duoti lapkritį

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti lobisto Andriaus Romanovskio ir buvusio Seimo nario Vito Matuzo baudžiamąją bylą.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti lobisto Andriaus Romanovskio ir buvusio Seimo nario Vito Matuzo baudžiamąją bylą.

Prokurorui perskaičius kaltinamąjį aktą, teismas nusprendė, kad kitame posėdyje, kuris numatytas lapkričio 3 dieną, prasidės kaltinamųjų apklausos. Patys jie pageidavo būtų apklausti po to, kai liudytojai duos parodymus, tačiau teisėjų kolegija nusprendė kitaip.

V.Matuzas kaltinamas neteisėta veikla per labdaros bei paramos fondą „Paramos iniciatyvos“, kurį sukūrė padedamas viešosios įstaigos „Drąsinkime ateitį“ vadovo Edmondo Babensko. Kaip nurodoma kaltinamajame akte, paramą šiam fondui padėjęs gauti A.Romanovskis esą neteisėtais būdais darė įtaką V.Matuzui registruojant Seime teisės aktus, kuriais buvo suinteresuoti Lietuvos radijo ir televizijos asociacija ar draudikų organizacijos. Jų lobistas buvo A.Romanovskis.

„Pagrindiniai dalykai, kaip ir minėta kaltinamajame akte, - įsteigimas labdaros fondo ir pinigų išgryninimas iš labdaros fondo ir dalies pinigų pasisavinimas. Kyšio priėmimas - V.Matuzas tuo kaltinams yra. Piktnaudžiavimu kaltinamas A.Romanovskis“, - žurnalistams po teismo posėdžio sakė Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Mindaugas Rimkus.

Anot jo, dar ankstyvi klausimai, ar kaltinamiesiems gresia realios laisvės atėmimo bausmės.

„Tik įvertinus teisme visus įrodymus bus matyti, kokia situacija, ir tai bus baigamojoje kalboje“, - sakė prokuroras.

Kaltinamieji savo kaltę neigia.

„Aš noriu pasakyti, kad tie visi kaltinimai yra laužti iš piršto ir aš neprisipažįstu jokiais būdais“, - žurnalistams sakė V.Matuzas.

Buvęs parlamentaras aiškino, kad jo šeima iš tikrųjų užsiima labdaringa veikla.

„Po to laiko, kai labdaringa organizacija Čikagoje „SOS vaikai“ padėjo man ir mano sūnui atlikti operaciją, mūsų šeima visą gyvenimą skiria labdarai ir atsisakyti niekuomet negali, visuomet norisi kažkaip padėti žmogui (...). Jeigu pagalba žmogui yra nusikaltimas, taip aš esu kaltas, bauskite“, - kalbėjo buvęs politikas.

A.Romanovskis teigė, kad byla turėtų aiškiai apibrėžti, ką Lietuvoje gali lobistai.

„Šitas procesas bus labai svarbus, jis turės atsakyti į klausimą, ar lobizmas, kaip toks reiškinys, galimas Lietuvoje. Lobizmas ir politikų įtakojimas yra demokratinės visuomenės atributas, tai procesas turės atsakyti, ar lobistas gali įtakoti politikus, ar negali“, - savo ruožtu sakė A.Romanovskis.

V.Matuzas Seimo nariu buvo 2008-2012 ir 2000-2004 metais. Jis taip pat yra ėjęs Panevėžio miesto mero pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vidasvilnietis

Vidasvilnietis portretas
Sodros vadovo Mindaugo Sinkeviciaus darbuotojas viesiesiems rysiams Martynas Zilionis dirbo Vito Matuzo padejeju, kodel jo niekas nepasiteirauja ar neturi sasaju su visais siais darbeliais,kodel jis uzima tokias pareigas ir kodel Sodros direktoriui tinka bet koks konservatorius tik ne kitos partijos darbuotojas, nes kitu partiju darbuotojus jis negailestingai ismeta is darbo, zinau tokiu atveju, kai susidorojo del politikos.

nesventas

nesventas portretas
jis sventasis su aura virs galvos nejau toks koncervatorius gali ka nors padaryt negero ir pakenkt partijai negali ji reikia uz darbelius neteisti o apdovanot nes tik koncervatoriu deka apvogiami pensininkai ir liaudis o zmones gyvena skurde

NA NA

NA  NA portretas
ar konservatoriai patys save nuteis ,kaip kažkada yra pasakęs vienas žmogus , _____ ,kol landsbergis nesedės kaltinamųjų suole su savo chėbrą , siaubiančią lietuvą ,tol lietuvoje jokios pažangos nebus ,_____, panevėžys kentėjo nuo matūzų šeimynos siautėjimo ,bet blogiau buvo tik šunaujai ir tiek ,,,,sėkmės ,kiek davei tiek ir gausi ,,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių