Teismas nepagailėjo sunegalavusio S. Sipario

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas atvertė Sauliaus Sipario bylą, kurioje 57 metų aktorius baudžiamas dėl vairavimo neblaiviam ir kito, mažesnio, KET pažeidimo.

S.Siparis teisme nepasirodė.

Gruodžio 14 dieną buvo skelbta, kad, susirgus S.Sipariui, Vilniuje atšauktas komedijos teatro „Domino“ spektaklis „Bus sunku“. Spektaklis buvo perkeltas į 2017 metų sausio 26 dieną. Teatras paprašė gerbti aktoriaus ramybę ir privatumą.

Todėl negaluojančio aktoriaus, kuris išvakarėse pateko į medikų rankas, teismas ketvirtadienį įvyko už akių.

Ketvirtadienio popietę paaiškėjo, kad kaltę pripažinusiam S.Sipariui už tai, kad jis vairavo automobilį be valstybinės techninės apžiūros, skirta 35 eurų bauda.

Už vairavimą neblaiviam, kaip rašo portalas delfi.lt, aktoriui skirta 310 eurų bauda bei apribota teisė vairuoti transporto priemones vieniems metams.

Transporto priemonių vairavimas, esant vairuotojams neblaiviems, kai nustatomas lengvas girtumo laipsnis (nuo 0,41 promilės iki 1,5 promilės), vairuotojams užtraukia baudą nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo metų iki 1,5 metų.

Žinomas aktorius formaliai teisme nubaustas 35 eurų bauda ir už važinėjimą be techninės apžiūros, tačiau šią mažesnę nuobaudą iš dalies apėmė didesnioji.

Galutinė KET pažeidimų kaina S.Sipariui – 320 eurų.

Dalyvauti posėdyje yra pažeidėjo teisė, bet ne pareiga. Procesą šiuo atveju palengvino tai, kad bylos medžiagoje buvo vairuotojo sutikimas su jam inkriminuojamais pažeidimais.

Bylos duomenimis, lapkričio 22 d. Vilniuje pareigūnai gavo signalą iš pilietiško vilniečio apie galimai neblaivų eismo dalyvį. Žirmūnų gatvėje policijos patruliai 11.33 val. sustabdė automobilį „Chrysler Neon“, kurį vairavo S.Siparis.

Sustabdyto automobilio vairuotojui pasiūlyta pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu: jam papūtus, prietaiso ekrane įsižiebė grėsmingi skaičiai: 0,54 promilės. Tai – lengvas girtumo laipsnis.

Maža to, patikrinę savo duomenų bazę pareigūnai iškart išsiaiškino, kad šis „Chrysler“ automobilis neturi galiojančios valstybinės techninės apžiūros.

Baudą šiuo metu besigydantis S. Siparis turi sumokėti per 40 dienų.

Nutarimą aktorius dar gali skųsti per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Jei važinėja be techninės apžiūros , išgėręs ir net nesigaili , o juokauja labai jau apgalėtinais juokeliais, tai garbės nedaro savo asmeniui. Gal todėl , kad daugelis Lietuvoje galvoja, jog be tikro talento bet kas gali būti aktorius, režisierius ar žurnalistas, tik reikia , kad kas finansuotų , kad ir pačius kvailiausius projektus...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių