Teismas atvertė nužudymo prie lombardo Vilniuje bylą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą dėl 24 metų jaunuolio nužudymo prie lombardo sostinės Kalvarijų gatvėje.

Kaltinimai dėl tyčinio nužudymo iš chuliganiškų paskatų ir viešosios tvarkos pažeidimo pareikšti vilniečiams 40-mečiui Rolandui Karlonui ir 44 metų Sergejui Volkovui. 27 metų Ilja Matiukovas kaltinamas viešosios tvarkos pažeidimu.

Visi kaltinamieji sutiko duoti parodymus, kaltę dėl pareikšto kaltinimo pripažino tik I.Matiukovas. Prokuroras prašė pirmiausia apklausti I.Matiukovą, nes kaltę pripažįstančio jaunuolio jo parodymai gal būti išsamesni. Teisėjų kolegija nusprendė, kad kitame posėdyje pirmiausia apklaus kaltinamuosius - I.Matiukovą, R.Karloną ir S.Volkovą, paskui nukentėjusiąją pripažintą nužudytojo seserį, vėliau liudytojus, ištirs surinktus dokumentus.

Nužudymas buvo įvykdytas 2014 metų gruodžio 23-osios vakarą Kalvarijų gatvėje, prie lombardo „Aurora Gold“.

Bylos duomenimis, visi trys kaltinamieji įvykio metu buvo neblaivūs ir užpuolė keturis asmenis, tarp kurių buvo Vitalijus B., dar du jaunuoliai ir mergina. Įtariama, kad I.Matiukovas į įvykio vietą buvo pakviestas S.Volkovo ir iš jo gavęs teleskopinę lazdą, konfliktu metu be jokios priežasties užpuolė keturis žmones.

Įtariama, kad septynis kartus anksčiau teistas S.Volkovas dėl mažareikšmės dingties užpuolė keturis žmones ir kartu su R.Karlonu Vitalijui B. sudavė septynis smūgius rankomis, kojomis, teleskopine lazda ir dešimt smūgių peiliu.

Visi kaltinamieji yra laisvėje, jiems skirtos švelnesnės kardomosios priemonės. Nužudytojo sesuo byloje pareiškė 20 tūkst. eurų neturtinės žalos ieškinį, ji taip pat prašo atlyginti brolio laidotuvių išlaidas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių