Po šaudynių Vilniuje ieškomas O. Pikul-Jasaitienės brolis

Pas įtariamuosius šaudymu kavinėje Vilniuje policija rado 4,5 tūkst. eurų netikrų pinigų ir narkotikų.

„Rasta padirbtų pinigų, 500 eurų kupiūromis, devyni vienetai, taip pat didelis kiekis narkotinių medžiagų – kanapių ir kokaino“, – per spaudos konferenciją sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Saulius Gagas. Kokaino rasta 65 gramai. Narkotikus tiria ekspertai.

Policija ieško dar vieno įtariamojo – Jono Barono, gimusio 1995 metais, ir prašo pranešti apie jo buvimo vietą. J. Baronas yra garsios dainininkės ir verslininkės Oksanos Pikul-Jasaitienės brolis.

„Policija ieško ir nori jį apklausti, jis yra vienas iš konflikto dalyvių. Galbūt jis naudojo šaunamąjį ginklą“, – sakė S.Gagas. 

Įtariamieji žinomi policijai, anksčiau teisti. Iš viso sulaikyti keturi 22 – 46 metų vyrai.

„Jie iš tikrųjų yra spalvingos asmenybės. Policija jau susidūrė su jais ir anksčiau – asmenys buvo teisti. Kai kurie – už vagystę, kiti – už sukčiavimus, turto prievartavimą, nesunkų sveikatos sutrikdymą, taip kad policijai jie žinomi“, – teigė Vilniaus apskrities policijos vadovas.

Kaip skelbta, pirmadienį 18.35 val. Vilniuje, Antakalnio gatvėje 44, lauko kavinėje „Charlie Pizza“, tarp grupės asmenų įvyko konfliktas, per jį panaudotas šaunamasis ginklas. Pirminiais duomenimis, šaunamąjį ginklą naudojo vienas asmuo, buvo iššauta ne mažiau keturis kartus.

Įvykio metu atsitiktinai nukentėjo prie kito staliuko sėdėjusi kavinės lankytoja. 26 metų mergina dėl šautinės žaizdos kojoje išvežta į ligoninę.

„Ji su konfliktu nesusijusi“,  – sakė S.Gagas.

Suteikus medicinos pagalbą, moteris gydosi ambulatoriškai. Ginklas – pistoletas TT – rastas Vilniuje, netoli įvykio vietos.

Taip pat buvo sužalotas vienas iš konflikte dalyvavusių asmenų, medikai pagalbą jam suteikė vietoje.

Iš viso sulaikyti keturi vyrai (gimę 1993 m., 1995 m., 1971 m. ir 1994 m.), visi uždaryti į areštinę. Sprendžiama, kokias kardomąsias priemones jiems taikyti toliau.

Sulaikius šiuos įtariamuosius, iš karto atliktos kratos jų namuose ir automobiliuose.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti. Taip pat pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotinių medžiagų įgijimo ir netikrų pinigų disponavimo, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu.


Šiame straipsnyje: ŠaudynėspolicijaJonas Baronas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių