Švenčionių rajone po šūvių ir gaudynių sulaikyti keturi rūkalus nešę vilniečiai

  • Teksto dydis:

Švenčionių rajone VSAT pareigūnai po įspėjamųjų šūvių į orą ir gaudynių sulaikė keturis cigarečių kontrabandininkus. Šie vilniečiai nešė 4 tūkst. pakelių baltarusiškų rūkalų.

Antradienį popiet VSAT Ignalinos rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai ties Švenčionių rajono Vispos kaimu pastebėjo keturis įtartinus asmenis su nešuliais. Nešikai į Lietuvos gilumą traukė iš Baltasamanės pelkės, už jos – Lietuvos ir Baltarusijos siena. Ketveriukė taip pat pastebėjo besiartinančius VSAT pareigūnus, metė nešulius ir puolė bėgti į skirtingas puses. Bėglius stabdę du Pavoverės užkardos pasieniečiai iš tarnybinių pistoletų paleido po porą įspėjamųjų šūvių į viršų. Po jų VSAT pareigūnai sučiupo ir antrankiais surakino vieną vyrą, 42 metų Vilniaus gyventoją.

Pasprukusių jo bendrininkų ėmėsi ieškoti sustiprintos pasieniečių pajėgos – kinologas su tarnybiniu šunimi, Kriminalinės žvalgybos skyriaus bei Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai. Pastarieji už maždaug kilometro nuo pirmojo vyro sulaikymo vietos, ties Švenčionių rajono Pamerionių kaimu, sučiupo likusius tris nešikus. Išsiaiškinta, kad jie taip pat yra Vilniaus gyventojai, 18, 29 ir 34 metų.

Kontrabandininkų numestuose 8 juoda polietileno plėvele aptrauktuose ryšuliuose VSAT pareigūnai rado 4 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarka Pavoverės užkardos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Už šį pažeidimą vilniečiams gresia baudos nuo 10 iki 20 tūkstančių litų. Šią bylą nagrinės teismas.

Po apklausų sulaikytuosius VSAT pareigūnai paleido.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių