Sukčius dėjosi solidžiu verslininku: apgavo daugiau kaip 400 žmonių

  • Teksto dydis:

Teismas kalėti nuteisė vyrą, kuris apsimetęs prekiautoju malkomis, medžio briketais ir granulėmis, iš žmonių išviliojo daugiau nei 211 tūkst. eurų.

Vilniaus miesto apylinkės teismas trečiadienį nusprendė, kad 412 žmonių apgavęs Karolis Šimkus turi kalėti 3 metus ir 8 mėnesius.

30-metis pripažintas kaltu dėl sukčiavimo, aplaidaus apskaitos tvarkymo bei neteisėtos įmonės veiklos, pranešė teismas

2013-2014 metais, būdamas kelių įmonių direktoriumi, K.Šimkus internetiniuose portaluose skelbė apie prekybą kietuoju kuru – malkomis, medžio granulėmis ir medžio briketais. Pasak teismo, neturėdamas pardavimams pakankamo kiekio prekių, teikė klaidinančią informaciją darbuotojams ir klientams, kad prekes turi ir jas pristatys nustatytais terminais, nurodydavo žemesnes nei rinkoje esančias kainas, siūlydavo užsisakyti nuolaidų korteles, kurias įsigijus būtų taikomos dar mažesnės kainos.

Imituodamas ūkinę-komercinę veiklą, pritraukė didelį kiekį pirkėjų, pateikė pirkėjams elektroniniu paštu PVM sąskaitas faktūras. Tokiu būdu K.Šimkus savo naudai įgijo 211,5 tūkst. eurų vertės svetimą turtą.

Teismas nustatė, kad vyras, būdamas įmonių direktoriumi, pažeidė Buhalterinės apskaitos įstatymą bei Vyriausybės nutarimu patvirtintas Kasos darbo organizavimo ir kasos operacijų atlikimo taisykles.

Nuteistasis buvo įregistravęs vieną įmonę, kuri jokios ūkinės-komercinės veiklos nevykdė ir buvo naudojama nusikalstamai veikai nuslėpti.

K.Šimkus nuosprendžiu įpareigotas atlyginti žalą nukentėjusiems.


Šiame straipsnyje: sukčiavimasvagystėnuosprendis

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
maciau jo komentara TV, tiesiog koktu koks zulikas, tiesiog pasake kad kalti patys zmones, nes buvo jie durneliai. Toki skuciu sodinti, ir isreikalauti atlyginti zala, juk zmones apgaudinejo, ir tikejosi greito pralobimo ir zmoniu patikimumo,

oi šitas sukčius

oi šitas sukčius portretas
kalėjimas jo pasiilgo,ciniškas melagis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių