Sukčiavimu ir narkotikų laikymu kaltinamo verslininko byla keliauja į teismą

  • Teksto dydis:

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Vilniaus apygardos valdyba baigė ikiteisminį tyrimą, kuriame sukčiavimu, apgaulingu apskaitos tvarkymu ir buhalterijos dokumentų klastojimu įtariamas statybų verslu vertęsi vilnietis.

Jam pateikti įtarimai ir dėl narkotinių medžiagų laikymo, pranešė FNTT.

Prieš teismą stos ir dokumentų klastojimu įtariamas švenčioniškis, jis esą prisidėjo prie sukčiavimo schemos sumanytojo nusikalstamos veiklos.

Abu vyrai už kartu vykdytus sukčiavimo nusikaltimus buvo nuteisti ir 2015 metais.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 32-ejų metų vilnietis su pažįstamu iš Švenčionių susitarė, kad švenčioniškis taps įsigytos bendrovės akcininku ir direktoriumi. Išaiškinta, kad darbų rangovu statybų bendrovėje dirbęs vilnietis realiai organizavo statybų darbus – vadovavo statybininkams, atlikusiems vidaus sienų tinkavimo darbus didesnių užsakovų statybų objektuose.

Daugiausiai tinkavimo darbų atlikta Vilniuje, įrengiant butus ir biurus. Įtariama, kad statybų bendrovė per dvejus metus atliko darbų už daugiau kaip 560 tūkst. eurų. Pasak FNTT, dalis darbuotojų bendrovėje galėjo dirbti nelegaliai ir gauti atlyginimus „vokeliuose“.

Tyrimo duomenimis, statybų verslą organizavęs vilnietis suklastojo statybų bendrovės PVM deklaracijas ir pateikė melagingus duomenis mokesčių administratoriui. Tokiu būdu išvengta sumokėti daugiau kaip 97 tūkst. eurų PVM.

Per kratą vilniečio namuose rasta ir narkotinių medžiagų – kokaino bei „Ecstasy“ tablečių. Įtariamasis pasipriešino FNTT tyrėjams, todėl už trukdymą ikiteisminio tyrimo pareigūnams atlikti su baudžiamosios bylos tyrimu susijusias pareigas buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas. Šį tyrimą atliko policija, o šių metų sausio mėnesį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu vyras pripažintas kaltu, jam skirta daugiau nei 2,2 tūkst. eurų bauda.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje organizavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūra. Baigta baudžiamoji byla dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo ir neteisėto narkotinių priemonių disponavimu perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių