Statybininkai Vilniuje aptikto per 100 granatų

  • Teksto dydis:

Trečiadienį vykdant kasinėjimo darbus, Vilniuje, buvusio Šiaurės miestelio teritorijoje, aptikta daugiau kaip 100 granatų ir 60 sprogdiklių.

„Darbininkai kažką tvarkė ir rado sprogmenis. Nuvažiavę išminuotojai patikrino teritoriją plačiau ir pradėjo kasti ir iškasė keliasdešimt granatų“, – BNS ketvirtadienį sakė  Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono standartinių sprogmenų neutralizavimo karininkas kapitonas Nerijus Alekna.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, „RGD“ ir „F-1“ granatos, sprogdikliai bei metalinė kapsulė Verkių gatvėje rasti 16.40 val. įvestas planas „Skydas“. Ugniagesiai radinių vietą patikrinto cheminės žvalgybos prietaisais, išmatuota oro tarša ir radiacinis fonas – pakitimų užfiksuota nebuvo.

Pasak N.Aleknos, dėl didelio rastų sprogmenų kiekio, operacija užtruko ir teko ją atidėti ketvirtadieniui. Ketvirtadienio rytą sprogmenys buvo išgabenti sunaikinti į Pabradės poligoną.

„Kadangi didžiulis kiekis sprogmenų, tai kol visus surado, sutemo ir teko operacijos vykdymą atidėti iki ryto ir šiandien iš ryto viską išvežė į poligoną naikinimui“, – sakė išminuotojas.

Rastos granatos buvo su sprogstamąja medžiaga, tačiau, pasak N.Aleknos, pasisekė, kad granatos nebuvo kovinėje parengtyje ir dėl to buvo galima jas išvežti, neieškant būdo granatas sunaikinti vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių