Spyriu į galvą žmogų nužudęs Trakų rajono gyventojas kalės 7 metus

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas penktadienį kalėti 7 metus nuteisė gatvėje žmogų spyriu į galvą užmušusį Trakų rajono gyventoją L.I.

Bylos duomenimis, L.I. šių metų spalį Trakų rajone, Lentvaryje, vedžiodamas šunį išgirdo, kaip girtas A.Č. priekabiavo prie žmonių, vadino juos necenzūriniais žodžiais. Pastarajam užkliuvo ir gatve su amerikiečių stafordšyru šuniu ėjęs L.I, kurį jis pavadino gaidžiu ir pakvietė prie jo prieiti išsiaiškinti.

Kai A.Č. priėjo arčiau, L.I. vieną kartą iš dešinės kojos spyrė jam į galvą ir nuėjo. Teisme jaunuolis aiškino, kad norėjo A.Č. atstumti nuo šuns, jog jis jo neužpultų.

Pasak teismo pranešimo, L I. smūgis buvo lemiamas, nes A.Č. galva krito asfalto. Nukentėjusysis skubiai buvo išvežtas į Vilniaus universitetinę ligoninę. Išbuvęs komoje 6 dienas, A.Č. mirė.

„Šį nusikaltimą padėjo išaiškinti kokybiškas ir aiškiai matomas vaizdo stebėjimo kamerų įrašas, kuris padėjo nustatyti ne tik nusikaltimą padariusio asmens tapatybę, bet ir visas kitas bylai svarbias aplinkybes“, - rašoma teismo pranešime.

Teismas, skirdamas sankcijoje numatytą minimalią bausmę, atsižvelgė į tai, kad L.I. prisipažino padaręs nusikaltimą ir dėl to labai gailėjosi. Taip pat įtakos skiriant bausmę turėjo tai, kad tai buvo provokuojantis ir rizikingas nukentėjusiajam elgesys, kadangi jis pats išprovokavo konfliktą.

L.I. Vilniaus teritorinei ligonių kasai turės atlyginti daugiau nei 10 tūkst. litų išlaidas, skirtas nukentėjusiajam gydyti.

Nukentėjusiojo motinai iš L.I. priteista atlyginti daugiau 5 tūkst. litų neturtinę ir 50 tūkst. litų turtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių