Sostinės kišenvagiai į pareigūnų rankas įkliuvo vogdami autobuse

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniaus apskrities pareigūnams su įkalčiais viešajame transporte įkliuvę gerai žinomi kišenvagiai atsidūrė areštinėje.

Ketvirtadienį apie 12 val. Vilniuje, važiuojant 10-to maršruto autobusu, kriminalistams su įkalčiais įkliuvo gerai žinomi, ankščiau daug kartų teisti už vagystes, kišenvagiai – Andrius Perevičius (40-ies m.), pravarde „šaiba“, ir Andrej Bezuško (28-erių m.), pravarde „žydas“.

„Šaiba“, niekam nepastebėjus, iš moters striukės kišenės pavogė išmanųjį mobiliojo ryšio telefoną ir perdavė „laimikį“ savo jaunesniam bendrininkui, kuris jau ketino išlipti. Abu įtariamieji elgėsi lyg nepažinotų vienas kito, nors veiksmus jau buvo iš anksto aptarę. Jie manė, kad nusikaltimo niekas nepastebės, tačiau apsiriko.

Įtariamieji tik vėliau sužinojo, kad buvo akylai stebimi neuniformuotų kriminalistų. A. Perevičius ir A. Bezuško netrukus buvo sulaikyti, pristatyti į policijos komisariatą ir uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas, o 300 eurų vertės telefonas grąžintas teisėtai savininkei.

Šį ikiteisminį tyrimą planuojama baigti pagreitinto proceso tvarka ir prašoma teismo įtariamųjų į laisvę nepaleisti. Įtariamasis A. Bezuško tik prieš dvi savaites išėjo iš pataisos namų, kuriuose atliko laisvės atėmimo bausmę, o A. Perevičius laisve „džiaugėsi“ net du mėnesius.

Tyrėjai turi pagrindo manyti, kad šie vyrai yra padarę ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl prašo asmenų, nukentėjusių nuo šių įtariamųjų ar turinčių kitokios informacijos apie jų nusikalstamą veiklą, kreiptis į Vilniaus apskr. vyriausiąjį policijos komisariatą (VPK) telefonu (8 5) 271 6053.

Be to, pareigūnai atkreipia dėmesį į tai, kad važiuojant visuomeniniu transportu, lankantis turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose, būtina atsakingai saugoti savo turtą ‒ stengtis vertingus daiktus (pinigines, mobiliuosius telefonus) laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse. Rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save. Taip pat atsiskaitant už prekes nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už svetimo turto pagrobimą iš asmens drabužių, rankinės ar kitokio nešulio (kišenvagystė) numato baudą arba areštą, arba laisvės apribojimą, arba laisvės atėmimo bausmę iki šešerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jauni,moters neturėje vyrukai

Jauni,moters neturėje vyrukai portretas
Nebūkite naivūs,jei autobuse mergina šiltai prisiglaus.Kol spirgėsite iš palaimos-jums kišenes pašvarins.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių