Sostinėje protestuodami prieš draudimą rūkyti susižalojo 18 nuteistųjų

  • Teksto dydis:

Vilniaus pataisos namuose vėlų penktadienio vakarą protestuodami prieš draudimą rūkyti susižalojo 18 nuteistųjų, ligoninėje suteikus pirmąją pagalbą jie jau grąžinti į pataisos namus.

„Vilniaus pataisos namuose susižalojo 18 kalinių. Suteikus pirminę pagalbą, apžiūrėjus, sutvarsčius jie buvo grąžinti į Vilniaus pataisos namus. Grėsmės gyvybei nebuvo, suteikus pagalbą kaliniai nakvojo jau pataisos namuose“, - BNS šeštadienį sakė Kalėjimų departamento atstovė spaudai Karolina Frolovienė.

Pasak Kalėjimų departamento atstovės spaudai, panašių incidentų kitose įkalinimo įstaigose neužfiksuota.

Kaliniai šią savaitę pradėjo akcijas dėl įsigaliojusio ribojimo rūkyti laisvės atėmimo vietose, atsisakydami valdiško maisto. Penktadienį šioje akcijoje dalyvavo maždaug ketvirtadalis nuteistųjų.

Nuteistieji protestuoja dėl nuo antradienio įsigaliojusio draudimo rūkyti uždaro tipo kamerose bei nuo kitų metų įsigaliosiančio draudimo rūkyti įkalinimo įstaigų ligoninių stacionaruose ir pataisos įstaigų sveikatos priežiūros tarnybų antrinės ambulatorinės asmens sveikatos priežiūros padaliniuose. Šie pakeitimai numatyti Seimo priimtose Bausmių vykdymo kodekso pataisose.

Iš viso laisvės atėmimo bausmę atlieka 7100 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

galejo

galejo portretas
ir 100 darmajedu pasikarti...

nesvarbu

nesvarbu portretas
kodėl jus kisat ta rūkima!? Ne del to zalojasi,o kad visiskai ackirs nuo artimujų! valdze isikando kad del rukimo,jie ne ant tiek debilai,kad del rūkimo,juk kaip rūke taip rūkys,tik triumuose bus negalima,ir jiem tas neaktuolu,o jus zurnalistai giliau pasmalsaukit,kidel isties jie zalojasi,aplankykit kalinius ir daugiau suzinosit,bet ikalinimo ystaigos net nuo dapartamento slepe daug ka,o kad dapertamentas kazka suzino,tai nedaug,ir tie ta paty blyn,kad kalinei del rukymo,melas grynas. Mano giminaitis sedi,ir viskas kas ten vyksta zinau alei smulkmena,ir galiu pasakyt,kad kalinei jauciasi trepenami,kad atima is ju socelinius rysius,kur galedavo ilgalaikiuose pasikalbet,apsikabint niekam nematant ir negirdint,gerai tie kur zmonas turi,o tai kaip tie kur tik brolei seserys,tevai lanko,ir maisto normalaus pavalgo,ir nervai pailsi bunant tik su artimais,o daba tik trumpalaikiai jiem bus,kur pareigunas uz nugaros stoves,ir stebes klausys,kam tada kalba valstybe,kad gerins socelinius rysiu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių