Smūgis narkotikų mafijai: sulaikyta hašišo daugiau kaip už 2 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities policija pasienyje sulaikė hašišo kontrabandą, kurios rinkos vertė – daugiau kaip du milijonai eurų.

Vilniaus apskrities policija pirmadienį pranešė, kad spalio 14 dieną po kriminalinės žvalgybos tyrimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir specialios policijos operacijos metu, bendradarbiaujant su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, Lietuvos – Lenkijos pasienio ruože buvo sulaikyti du asmenys, kurie automobiliu „Mercedes Benz“ į Lietuvą įvežė labai didelį kiekį narkotinės medžiagos.

Sulaikymo metu iš nelegalios apyvartos buvo paimta apie 250 kilogramų hašišo, kurio vertė viršija du milijonus eurų.

Dar po kelių dienų buvo sulaikytas ir šios kontrabandos organizavimu įtariamas asmuo, slėpęs savo nusikalstamą veiką. Įtariamieji, išnaudodami automobilio „Mercedes Benz“ tuščias ertmes ir nežymiai pakeitę automobilio konstrukciją, sugebėjo įrengti didelės apimties specialias slėptuves, kuriose nelegaliai gabeno labai didelį narkotinės medžiagos kiekį.

Visiems trims įtariamiesiems teismas paskyrė griežčiausias kardomąsias priemones – suėmimus.

Sulaikytieji asmenys siejami su Vilniaus ir Kauno organizuotomis nusikalstamomis struktūromis. Už nurodytas nusikalstamas veikas Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų. Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikalimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

 

 


Šiame straipsnyje: narkotikaikontrabandapolicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių