Po pranešimo apie užminuotą pastatą – masinė evakuacija „Teo LT“ pastatuose

Trečiadienį popiet bendrovei „Teo LT“ paskambinęs anonimas pranešė, kad užminuotos „Teo LT“ patalpos, vykdoma masinė evakuacija visuose bendrovės biuruose Lietuvoje.

Kaip „Teo LT“ išplatintame pranešime teigė įmonės atstovas spaudai Antanas Bubnelis, skambinęs asmuo nenurodė informacijos apie jokį konkretų „Teo LT“ pastatą. Skambinęs asmuo detalesnės informacijos ar reikalavimų taip pat nepateikė.

Imantis saugumo priemonių „Teo LT“ ėmėsi evakuoti visoje Lietuvoje esančius biurus ir klientų aptarnavimo skyrius bei ėmėsi papildomų saugumo priemonių, informacija perduota atsakingoms tarnyboms.

Kaip BNS patvirtino Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis, buvo evakuotas visas sostinės Lvovo gatvėje esantis Vilniaus verslo uosto pastatas, kuriame yra įsikūrusi ir centrinė bendrovės būstinė  - nuspręsta evakuoti ir kitas čia įsikūrusias įmones. Aplinkiniai pastatai - sostinės savivaldybė, prekybos centras „Europa“ - evakuoti nebuvo.

Čia buvo iškviestos papildomos policijos pajėgos, taip pat atvyko ugniagesiai, greitosios pagalbos medikai, antiteroristinių operacijų policijos rinktinė „Aras“.

Ypatingas specialiųjų tarnybų dėmesys skirtas ir dviems „Teo LT“ pastatams Kauno Savanorių ir Taikos prospektuose - čia pastatus taip pat tikrino „Aro“ pareigūnai.
Tikrinti bendrovės pastatus kituose Lietuvos miestuose nuspręsta pasitelkti policijos pajėgas.

Pasak R.Matonio, pareigūnai nustatė,  kad skambinta nemokamu „Teo LT“ numeriu iš Pravieniškių pataisos namų. Kas iš nuteistųjų naudojosi telefonu, aiškinsis įkalinimo įstaigos vadovybė.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavoju Lietuvos Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki dviejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių