Sieną kirtusius gruzinus pasieniečiai susekė termovizinėmis kameromis

  • Teksto dydis:

Pasieniečiai Šalčininkų rajone ketvirtadienio naktį sulaikė du neteisėtai į Lietuvą patekusius gruzinus.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pareigūnai sienos pažeidimą užfiksavo techninėmis kontrolės priemonėmis: pastebėta, kad iš Baltarusijos teritorijos ties Šalčininkų rajono Girdijauskų kaimu į Lietuvą neteisėtai įėjo du asmenys.

Į šią vietą buvo nusiųsti arčiausiai buvę VSAT patruliai, o stebėjimo kameras iš Padvarionių užkardos valdę pasieniečiai pažeidėjų nebepaleido iš savo akiračio. Šie ėjo į Lietuvos gilumą, o iš toliau tamsoje pamatę artėjančio VSAT visureigio šviesas, pažeidėjai krito ant žemės tikėdamiesi likti nepastebėti. Iš viso į Lietuvos teritoriją jie buvo įėję apie 300 metrų.

Į šią vietą atvykusiems pasieniečių patruliams radijo ryšiu informaciją apie tikslią abiejų asmenų buvimo vietą perdavinėjo kolegos iš užkardos. Termovizorinės kameros aiškiai fiksavo abu gulinčius pažeidėjus ir pasieniečiai juos sulaikė.

Paaiškėjo, kad neteisėti migrantai yra 40-ies ir 46-erių Gruzijos piliečiai. Jie turėjo savo šalies pasus, kuriuose, kaip įprasta panašiais atvejais, nebuvo Šengeno vizų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Į areštinę uždarytiems gruzinams gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 2 metų.

Pasak VSAT, pastaruoju metu neteisėtų migrantų gruzinų, per Lietuvą nelegaliai bandančių patekti į Vakarų Europą, skaičius yra smarkiai sumažėjęs. Šiemet pasieniečiai yra sulaikę 4 tokius asmenis, 2016-aisiais jų buvo 24.

Daugiausiai gruzinų VSAT pareigūnams taip įkliuvo 2012 metais – 299. Kitąmet buvo sulaikyti 173 Gruzijos piliečiai, 2014 mmetais – 172, 2015 metais – 96 neteisėti migrantai iš Gruzijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių