Senolis bus teisiamas dėl žiauraus giminaičio nužudymo

  • Teksto dydis:

72 metų vilnietis bus teisiamas už savo giminaičio nužudymą.

Kaip skelbia prokuratūra, Panevėžio apygardos teismas netrukus pradės nagrinėti baudžiamąją bylą dėl nužudymo. Garbaus amžiaus vilniečiui prokuratūra pareiškė kaltinimus tyčia, itin žiauriai nužudžius savo pusbrolį. Kaltinamasis svečiavosi pas jį Visagine.

Praėjusių metų birželį Visagine, viename daugiabučiame, kaimynai aptiko negyvą buto šeimininką. Abejonių, kad žmogus tapo nusikaltimo auka, nekilo – ant jo kūno buvo daugybė smurto žymių. Vėliau teismo medicinos ekspertai nustatė, kad jis buvo mušamas ir badomas peiliu.

Dėl nužudymo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, jį atliko Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, o jiems vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Jelena Sabaliauskienė.

Jau tą patį vakarą Vilniuje, savo bute policijos pareigūnai sulaikė nužudytojo pusbrolį, 72 metų E. B. Vyrui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Ikiteisminio tyrimo E. B. neigė nužudęs savo giminaitį, pas kurį porą dienų svečiavosi. Jis teigė, kad atsibudęs po išgertuvių, pusbrolio buto virtuvėje rado kruviną negyvą vyrą. Nesupratęs, kad tai buto šeimininko kūnas, jis išvažiavo namo į Vilnių.

Pasak prokurorės J. Sabaliauskienės, E. B. kaltinamas itin žiauriu nužudymu.

„Įtariama, kad šis nusikaltimas buvo įvykdytas per giminaičių išgertuves kilus konfliktui“, – sakė prokurorė. Teismo proceso pradžios kaltinamasis laukia būdamas suimtas – jam skirta griežčiausia kardomoji priemonė.

Baudžiamasis kodeksas už tyčinį itin žiaurų nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.


Šiame straipsnyje: teismasžmogžudystės byla

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių