Senjorų užpuolikas sulaukė bausmės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę kaltu dėl trijų plėšimų, per kuriuos nukentėjo senjorai, pripažino Vadimą Kasijaną. Vyras kalės 8 metus.

Anksčiau Vilniaus miesto apylinkės teismas buvo išteisinęs V. Kasijaną dėl 2015 metų vasarą įvykdytų plėšimų, o kaltu buvo pripažinęs tik dėl kur kas lengvesnių nusikaltimų – atvirųjų vagysčių, policijos pareigūno pažymėjimo pagaminimo ir laikymo, pranešė prokuratūra.

V. Kasijanas plėšimus įvykdė pernai liepos mėnesį netoli savo namų Vilniuje, Savanorių prospekte. Jis atidžiai rinkosi aukas bei stengėsi, kad šios ne tik nematytų jo užpuolimo momentu, bet ir neturėtų galimybės pamatyti nubėgančio. V. Kasijano aukomis tapo dvi senyvo amžiaus moterys ir vyras.

Visi nukentėję nematė, kas juos užpuolė, o tik pajuto smūgius į galvą ir prarado sąmonę. Nuo 80-ties ir 81-erių metų nukentėjusiųjų buvo nuplėštos auksinės grandinėlės, nuo piršto numautas auksinis žiedas, pagrobtos jų rankinės, o iš 85-erių metų O. A. švarko kišenės ištraukta piniginė ir mobilaus ryšio telefonas.

Žiauriai sužaloti

Senjorai ne tik buvo užpulti jiems to nesitikint, bet ir žiauriai sužaloti. Nukentėjusiesiems diagnozuoti žandikaulio, skruostikaulio lūžiai, muštinės žaizdos galvos srityje, jiems prireikė rimtos medikų pagalbos.

V. Kasijanas pasirūpindavo, kad pagrobtas turtas būtų realizuotas greitai, kartais praėjus vos mažiau nei valandai po nusikalstamos veikos padarymo.

Nors nė vienas asmuo aiškiai ir tiesiogiai nematė, kad būtent V. Kasijanas būtų apiplėšęs šiuos tris asmenis, tačiau teismas pripažino, kad netiesioginių įrodymų visuma ir aplinkybių sutapimai yra pakankami pripažįstant jo kaltę.

Vyras anksčiau buvo teistas už nužudymą, turtinio pobūdžio nusikaltimų padarymą, daug kartų baustas administracine tvarka. Nuteistasis piktnaudžiauja narkotinėmis medžiagos. Manoma, kad darydamas nusikaltimus jis siekė gauti pinigų būtent kvaišalų įsigijimui.

Vilniaus apygardos teismas už kiekvieną plėšimą V. Kasijanui skyrė po 4 metus laisvės atėmimo ir paskyrė galutinę subendrintą 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Apkaltinamasis nuosprendis įsiteisėjo nuo jo paskelbimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Naikint tokius recidyvus isgamas,kodel me s dar turim sert tokias biaurastis,kada baigsis sita korone ant Lietuvos,as neisgaliu net kompiuterio nei interneto,nors visa amzeli dirbau,Dieve,kada baigsis tas pragaras.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių