Santaros klinikų byla: korupcija įtariamas R. Kizlaitis paleidžiamas į laisvę

Vilniaus apygardos teismas penktadienį nusprendė į laisvę paleisti kyšininkavimu įtariamą buvusį Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikų Informatikos ir plėtros centro direktorių Romualdą Kizlaitį.

„Mes jį paleidžiame. Pripažįstame, kad nutartis buvo teisėta, bet teisėtai penkioms dienoms. Dabar jau nebėra pagrindo jį toliau laikyti suimtą“, – BNS penktadienį sakė R. Kizlaičio skundą nagrinėjusi teisėja Laureta Ulbienė.

Sostinės teismas R. Kizlaičiui vasario 22 dieną buvo skyręs 14-os parų suėmimą.

Įtariamojo skundą dėl šio sprendimo tenkinęs Vilniaus apygardos teismas R. Kizlaičiui skyrė švelnesnę kardomąją priemonę: dokumentų paėmimą, rašytinį pasižadėjimą neišvykti su įpareigojimu nebendrauti su kitais įtariamaisiais.

Santaros klinikos BNS informavo, kad dar sausio 15 dieną R. Kizlaitis pateikė prašymą atleisti jį iš pareigų paties prašymu nuo kovo 1 dienos. Šis jo prašymas patenkintas.

Apie atliekamą ikiteisminį tyrimą klinikose teisėsauga pranešė vasario 21 dieną.

Šiuo metu galimos stambios korupcijos Santaros klinikų byloje yra 11 įtariamųjų: keturi valstybės tarnautojai, septyni privatūs fiziniai asmenys. Tarp jų – nuo pareigų nušalintas ligoninės direktorius Kęstutis Strupas. Jam pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo.

Teisėsauga sako turinti duomenų, kad kyšiai Santarų klinikų atstovams galėjo būti mokami užmaskuojant juos kaip paramą. Anot pareigūnų, verslininkai ligoninės darbuotojus galbūt papirkinėjo, kad laimėtų viešuosius pirkimus.

Vykstant šiam tyrimui pareigūnai lankėsi Norvegijos kapitalo informacinių technologijų sprendimų grupei „Atea Baltic“ priklausančioje bendrovėje „Atea“ ir Lietuvos kapitalo IT bendrovėje „Fortevento“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai

Tai  portretas
Tai kiek dar vilkins masiulio teisma zmogeli uz 50 euru nuteise ocia simta ne viena paime ir nieko ne be reikalo liaidos sneka jeigu nori vogt tai puse policijai reikia atidioti ir tada viskas bus gerai skvernelis su matijosaiciu ta taisykle gerai zino

Anonimui - Jurgėla

Anonimui - Jurgėla portretas
Lietuvoje korupcija yra - tai sovietinis Kremliaus palikimas. Lietuvius sovietai išmokė vogti, gerti ir meluoti. Tarpukaryje nebūdavo nei kyšių, nei pašalpų, nei pensijų. Viską darbštūs žmonės užsidirbdavo patys. Žemę arė, vertėsi kalvyste, siuvyba, barsiuvyste. Daugumas žmonių laikė galvijus. Kol Kremlius „neišvadavo".

Na..

Na.. portretas
,,Kur Masiulis?" - Nr.2 :DD)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių