Rūkalų vežiką išdavė įtartinai pasirinkti maršrutai

  • Teksto dydis:

Pasieniečiams įkliuvo dažnai į Baltarusiją važinėjantis vilnietis,  kuris automobilio dugne įrengtose slėptuvėse iš kaimyninės šalies bandė atsigabenti pustrečio tūkstančio pakelių kontrabandinių rūkalų.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos (VSAT) Vilniaus rinktinės pasieniečiai Šumsko kontrolės punkte tikrino iš Baltarusijos į Lietuvą grįžtančio 44-erių vilniečio bei jo vairuoto automobilio „Mercedes Benz“ dokumentus. Pareigūnams įtarimų sukėlė dažni šio vairuotojo reisai į Baltarusiją, kurių metu jis rinkdavosi įtartinus maršrutus išvykti iš Lietuvos ir į ją grįžti.

Pasieniečiai nusprendė automobilį detaliai patikrinti netoliese esančiame Medininkų kontrolės punkte, kur yra tam skirta speciali įranga.

Patikros metu paaiškėjo, kad automobilio dugne įrengtoje slėptuvėje buvo gabenami rūkalai. Vilnietis automobiliu vežė 2 tūkst. 543 pakelius cigarečių „Winston Blue Superslims“, „Minsk Superslims 5“, „Minsk Capital“, „Queen Elegance“, „Queen Charm“ bei „Queen Superslims“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Už kontrabandos gabenimą vairuotojui gresia administracinė bauda nuo 2700 iki 6000 eurų. Teismas taip pat gali konfiskuoti jo „Mercedes Benz“. Po vilnietis paleistas. Rūkalai ir transporto priemonė saugomi Vilniaus rinktinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių