Riaušių byla: siūloma suimti iš posėdžio išėjusį A. Kandrotą, A. G. Astrauskaitė pasijuto blogai

Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Remigijus Matevičius pasiūlė teismui skirti suėmimą iš riaušių bylos posėdžio trečiadienį savavališkai laikinai pasišalinusiam kaltinamajam Antanui Kandrotui, pravarde Celofanas.

„A. Kandrotui nėra paskirta jokios kardomosios priemonės, prašau šiuo metu skirti  suėmimą“ , – per posėdį sakė prokuroras.

Jis taip pat prašo visiems kaltinamiesiems, kurie kartu su A. Kandrotu trečiadienį pasišalino iš teismo salės, skirti 30 MGL, tai yra 1,5 tūkst. eurų baudą.

Prokuroras taip pat prašo į teismo salę po pietų negrįžusius kaltinamuosius į kitą teismo posėdį atvesdinti ir, kaip ir A. Kandrotui, skirti pinginę baudą.

Teismo posėdis bus tęsiamas gegužės 24 dieną, trečiadienį visų prašymų ir pasisakymų teismui išklausyti nepavyko dėl nustojusių veikti mikrofonų – didelėje salėje proceso dalyviai su teismu bendrauja per mikrofoną.

„Tęsiasi man skirtas susidorojimas, aš nesu patenkintas tokiu teismu, kreipiausi į medikus. Medikai pasiūlė važiuoti į ligoninę, aš šito atsisakiau, kad galėčiau dalyvauti posėdyje. Aš galiu bet kurią akimirką išsikviesti greitąją ir mane išveš. Aš vaikštau į teismo posėdžius ir, prašymas yra bauginantis, siekiant mane įbauginti. Atmetu kaip įžūlų ir nepagrįstą prašymą“, – sakė A. Kandrotas. Jis ir kai kurie kaltinamieji po pietų grįžo į teismo salę ir dalyvavo posėdyje.

L. Balandžio / BNS nuotr.

Kai kurie advokatai kritikavo prokuroro prašymą.

„Negalima pateikti tokio prašymo – prašo suimti, sekundei, minutei, savaitei“, – sakė vienas byloje dalyvaujančių gynėjų.

Kaip skelbta, nenušalinus Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjo Mindaugo Striauko nuo riaušių bylos nagrinėjimo, apie 15 kaltinamųjų paliko teismo salę, tarp jų – Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, Andrejus Lobovas, Adelina Sabaliauskaitė ir kiti.

Teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis teigė, kad kaltinamasis „nenurodė įstatyme numatytų pagrindų, dėl kurių teisėjas turi būti nušalinamas“, taip pat nenurodė ir įstatyme numatytų motyvų. J. Jaglinskis sakė, kad 2020-aisiais dėl M. Striauko reputacijos nepriekaištingumo pasisakė Teisėjų taryba ir jam leista vykdyti pareigas.

Išgirdę pastarąją frazę, kai kurie kaltinamieji ėmė juoktis ir netrukus pasišalino iš salės.

Pasišalinus kaltinamiesiems, teismas iš naujo nustatinėjo kaltinamųjų asmenybes.

Teismo salėje ir pastato prieigose tvarką prižiūrėjo policijos pareigūnai, prie pastato kurį laiką stovėjo greitosios pagalbos medikų automobilis.

Per posėdį kaltinamoji Astra Genovaitė Astrauskaitė pasijuto blogai, ją iš teismo salės išnešė policijos pareigūnai.

Astra Genovaitė Astrauskaitė (Ž. Gedvilos/BNS nuotr.)

Pirmajame bylos posėdyje, vykusiame balandžio 26 dieną, M. Striauko nušalinimo paprašė daugiau nei 50 kaltinamųjų.

Tada nušalinimo pareiškimą pirmasis išdėstė kaltinamasis A. Kandrotas, jam pritarė kitas kaltinamasis A. Lobovas, o vėliau prie jų prisijungė visi kiti kaltinamieji. Teismui yra perduoti 87 asmenys, dėl įvairių priežasčių tada į teismą neatvyko 16 kaltinamųjų.

Nušalinimo pareiškimą A. Kandrotas motyvavo tuo, kad 2020 metų gegužės 20 dieną teisėjas buvo sulaikytas neblaivus, tačiau išsaugojo darbą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesa kurios niekas nepaneigs

Tiesa kurios niekas nepaneigs portretas
Stalino teroras čia nieko dėtas. Stalinas mokėsi "demokratijos", "žmogaus teises', "laisvą žodį' iš vakarų ir JAV, ir visą tai pritaikė Tarybų Sąjungoje. Tai matosi iš eurosojūzo sukurto gulago, kuris niekuo nesiskiria nuo Stalino gulago, kur pažeidinėjamos žmogaus teisės, laisvės ir žodžio laisvė. Lietuvą galima drąsiai priskirti prie totalitarinių ir korumpuotų valstybių, kur dideliais tempais didėja politinių kalinių. Lietuvą valdo korumpuotas ir kriminalinis konservų klanas su garsia banditų ir vagių šeiminėle priešakyje. Lietuvoje visa nesisteminė opozicija yra persekiojama, suiminėjama, jų šeimos nariai terorizuojami. Kitaip sakant pritaikoma Stalino ir "demokratinių" vakarų "demokratija". Lietuvoje žodžio laisvė, įsitikinimų laisvė, žmogaus teisės tai grynas feikas.

idomu

idomu portretas
> pamiršote pavadinti antitarybiniais elementais :)))

Prie šiek tiek ankstesnio

Prie šiek tiek ankstesnio portretas
demokratijos,teisingumo ir atsakomybės prieš Tėvynę supratimo ir įstatymų,tokie penktakoloniniai antivalstybininkai celofanai ir jo subinlaižiai būtų ėję per kaminą dūmų pavidale arba mumifikuoti švino kasyklose .
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių