Rekordas: ankstų rytą Vilniaus regione įkliuvo net 6 brakonieriai

  • Teksto dydis:

Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai seniai pamena tokią dieną kaip šių metų birželio 14-oji. Per kelias valandas šios dienos ryte Vilniaus regiono skirtingose vietose buvo sulaikyti net 6 brakonieriai, padarę šiurkščius pažeidimus.

Skaičiuojama, kad šie brakonieriai per vieną rytą „užsidirbo“ vidutiniškai 1200 Eur administracinių baudų. Be to, jiems teks atlyginti beveik 1000 Eur. padarytos žalos žuvų ištekliams ir atsisveikinti su 3 valtimis bei 46 žvejybos įrankiais.

Taigi pirmiausiai birželio 14 d. ankstų rytą Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai surengė pasalą Elektrėnų r. sav. esančiose Elektrėnų mariose. Apie 5:00 val. mariose pasirodė plaukianti guminė valtis. Valtyje esantis vyriškis dar bandė imituoti mėgėjišką žvejybą po marias mojuodamas spiningu, tačiau kiek palaukus šis pradėjo traukti tinklą ir krauti jį į valtį. Sulaikant vietos gyventoją A.S. šis bandė paslėpti neteisėtai pagautas žuvis ir pasišalinti iš įvykio vietos, o sulaikytas paaiškino, kad tinklą jis užkabino žvejodamas meškere ir norėjęs pažiūrėti kiek tinkle yra žuvies. Šią versiją aplinkosaugininkai girdi ne pirmą kartą, o Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklės draudžia išimti iš vandens telkinių  tinklinius ne mėgėjų žvejybos įrankius ir žuvis iš jų, nepranešus aplinkos apsaugos valstybinės  kontrolės pareigūnams, todėl už padarytą pažeidimą A.S. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal LR ATPK 87 str. 3 d. paimtas statomas žiauninis tinklas bei pripučiama guminė valtis. Be gresiančios būsimos baudos, kuri siekia nuo 115 iki 289 eurų, pažeidėjui taip pat gresia žalos žuvų ištekliams atlyginimas. Už neteisėtai sugautus 7 lynus, 2 karšius ir 1 lydeką teks atlyginti daugiau kaip 750 eurų.

Tuo pačiu metu veiksmas vyko ir kitame Vilniaus regiono gale. Apie 5:00 val. ryto Švenčionių raj. esančiame Asvejos ežere R.V. kartu su M.C. pastatė 40 vnt. savadarbių įrankių –palaidinių, masalui naudojant gyvą žuvelę. Kadangi leidžiamų naudoti įrankių skaičių asmenys viršijo lygiai 5 kartus šiems buvo surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuostatas, paimti pažeidimo padarymo įrankiai bei valtis.

Aplinkosaugininkai vos patikėjo kai apie 8 val. ryte iš Valstybinės aplinkos apsaugos tarnybos gavę pranešimą, kad Vilniaus mieste, ties Pilaitės mikrorajonu esančioje Sudervės upelio užtvankoje yra brakonieriaujama. Suorganizavus pasalą nurodytoje vietoje buvo pastebėti trys asmenys. Įtarimų sukėlė krante buvusioje guminėje valtyje gulintis maišas. Netrukus pareigūnų įtarimai pasitvirtino, nes krante palikę meškeres trijulė sėdo į valtį ir išplaukė į tvenkinio gilumą, kur pastatė devynis plūdurus prie kurių buvo pririšti dvišakiai kabliukai bei užkabinta gyva žuvelė lydekoms gaudyti. Kiek vėliau iš valtyje esančio maišo šie asmenys ištraukė bučių, į jo vidų prikišo batono riekių ir užmetė. Norėdami užsitikrinti, kad į namus tikrai negrįš be laimikio asmenys be kita ko dar pastatė statomą tinklą. Brakonieriams grįžus į krantą aplinkosaugininkai juos nedelsiant sulaikė. Paaiškėjo, kad sulaikyti asmenys V.G, J.G., M.G. yra Zujūnų k. (Vilniaus r.) gyventojai, o be to dar ir susisaistę giminystės ryšiais. Sulaikyti asmenys buvo neblaivūs ir elgėsi neadekvačiai, todėl į įvykio vietą buvo iškviesti policijos pareigūnai. Visa trijulė į alkotesterį pripūtė atitinkamai nuo 0,8 iki 2,8 promilių.

Už neteisėtą žvejybą minėtiems asmenims surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai pagal LR ATPK 87 str. 3 d. nuostatas, paimti pažeidimo padarymo įrankiai bei guminė valtis. Asmenims gresia baudos nuo 115 iki 289 Eur ir reiks atlyginti 157 Eur žalą už neteisėtai sugautą lydeką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių