R. Pakso ir G. Vainausko byloje – „Norfą“ stačiusios įmonės vadovo apklausa

Europarlamentaro Rolando Pakso ir „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovo Gedvydo Vainausko byloje dėl kaltinimų prekyba poveikiu Vilniaus apygardos teismas pradėjo liudytojų apklausą – apklaustas prekybos centrą „Norfa“ stačiusios bendrovės „Statlina“ direktorius.

Teisėsauga įtaria, kad už kyšį R. Paksas turėjo paveikti statybų inspektorius, jog šie kuo skubiau, nesudarydami procedūrinių kliūčių, leistų naudoti naują parduotuvę „Norfa“ Prienuose. Teisėsauga nurodo, kad statant parduotuvę buvo pažeidimų, tačiau jie pašalinti.

Pagal Specialiųjų tyrimų tarnybos anksčiau skelbtą įtariamo nusikaltimo schemą, „Norfos“ ir ją stačiusios statybų įmonės atstovas kreipėsi į G. Vainauską, o šis savo ruožtu susisiekė su R. Paksu.

Bendrovės „Statlina“ direktorius Remigijus Lingys neigė buvus kokių nors neteisėtų susitarimų, tačiau pripažino, kad pažįsta G. Vainauską, o R. Paksą tvirtino matantis pirmą kartą.

Pasak liudytojo, G. Vainauską pažįsta maždaug penkerius metus, jo vadovaujama įmonė rėmė „Lietuvos ryto“ krepšinio klubą, be to, įmonė rekonstravo „Lietuvos ryto“ areną. G. Vainauskas anksčiau yra ėjęs „Lietuvos ryto“ krepšinio klubo prezidento pareigas.

„Mano įmonė statė prekybos centrą, aš esu direktorius, statėme Prienuose prekybos centrą „Norfa“, – teismui sakė R. Lingys.

Jis teigė, kad tuo metu buvo vaiko priežiūros atostogose, bendrovei laikinai vadovavo Adomas Petrauskas.

Teisme paskelbtas byloje esantis jo ir G. Vainausko pokalbis: R. Lingys pasakojo, kad per savo gimtadienį neišvyko į užsienį, nes nepriduotas objektas Prienuose, statybos užbaigimo aktą pasirašė visi nariai, išskyrus komisijos pirmininkę.

„Niekaip prisiduoti negali tie Prienai“, – R. Lingio žodžius, sakytus G. Vainauskui, užfiksavo slapta pokalbių klausęsi specialiųjų tarnybų pareigūnai.

G. Vainauskas per šį pokalbį aiškinosi, kas nepasirašo – valdininkai iš Prienų ar Kauno, kam pavaldi nepasirašanti komisijos pirmininkė.

„Mes mąstėme parašyti straipsnį, kaip viskas vyksta“, – sakė R. Lingys. Tačiau vėliau šio sumanymo atsisakyta, kad neužrūstintų komisijos narių.

Kai problemos išsisprendė, slapta užfiksuotuose pokalbiuose verslininkai svarstė, kad gal „suveikė redaktorius“.

Kaip skelbė STT ir prokuratūra, buvęs partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas R. Paksas, vykdydamas neteisėtą pažadą, 2015 metų rugsėjo pradžioje susitiko su „tvarkiečių“ deleguotu tuometiniu aplinkos viceministru Algirdu Genevičiumi ir nurodė, kad Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Kauno teritorijų planavimo ir statybų valstybinės priežiūros skyriaus valstybės tarnautojai kuo skubiau pasirašytų prekybos tinklo parduotuvės Prienuose statybos užbaigimo aktą.

Liudytoju pirmadienį apklaustas buvęs aplinkos viceministras A. Genevičius.

Jis neigė kalbėjęs su R. Paksu apie „Norfos“ parduotuvę.

Buvęs viceministras tikino nepamenantis, apie ką kalbėjo su R. Paksu. Anot jo, dirbdamas viceministru sulaukdavo prašymų, yra linkęs padėti, nesvarbu, kas kreipiasi – ar prezidentas ar šaltkalvis.

Pagal teismo skelbiamą medžiagą, pareigūnai slapta įrašinėjo R. Pakso bei A. Genevičiaus pokalbius, užfiksavo einančius Gedimino prospektu.

Kituose posėdžiuose teismas tęs liudytojų apklausas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

I

I portretas
Kai paksas trugde iskart ji pasalino surenge apkalta sviesos greiciu,o kai karbauskis daro protu nesuvokiamus sprendimus su savo pasiekejeis tai niekas nieko nedaro.vat to nesuprantu ir prezidente tyli cia keisciausia

NA NA

NA NA  portretas
kiek suprantu ,kad Paksas vis dar landsberginių gaujai yra pavojingas ,galima suprasti kodėl ,________Paksas nepasirašė ant dokumentų ,kutriuose jo vardu buvo pabandyta pigiai atiduoti Mažeikių naftą ,todėl landsberginiams patiems reikėjo susitepti savo baltas pirštines ,todėl landsberginiai ir suorganizavo perversmą ir Paksas buvo nušalintas ,kaip kremliaus žmogus iš prezidento posto ,,,taip kad jei Paksas norėtu užsidirbti ,tai jis galėjo vogti kartu su landsberginiais ir ramiai sau būtu prezidentavęs ,pasitarnaudamas ir kremliui ir amerikiečiams ,kaip landsberginiai ,,,sėkmės ,nėra to blogo ,kas ne išeitu į gerą ,,,,

Bronsonas

Bronsonas portretas
Paksas toks vargšas, kad eis uždarbiauti už 10 "štukelių" kažkokiu "pasiuntinuku"??? Jis Prezidentas, o čia beraščiai komentatoriai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių