Prokuroras įrodė, kad studentė butą už pusę milijono įsigijo už neteisėtas pajamas

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį dėl neteisėto praturtėjimo kalta pripažino studentę iš Panevėžio, kuri už pusę milijono litų Vilniaus centre nusipirko butą.

24 metų moteriai skirta 19 tūkst. 500 litų bauda, konfiskuota 345 tūkst. litų, kurių kilmės negalėjo įrodyti nei ji, nei jos motina. Pastaroji šioje pačioje byloje nuteista už suklastotą paskolos sutartį ir jos panaudojimą, motinai paskirta 9 tūkst. 750 litų bauda, pranešė Generalinė prokuratūra. 

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pareigūnams, atlikusiems ikiteisminį tyrimą, tuo metu 19 metų amžiaus moteris, savo vardu Vilniuje įgijusi daugiau kaip 530 tūkst. litų vertės butą, nurodė, kad lėšas turtui įgyti pasiskolino. Didžiausią sumos dalį – 345 tūkst. litų – moteris teigė pasiskolinusi iš motinos, kuri neva buvo paėmusi paskolą iš vienos Estijos bendrovės.

„Tyrimo metu pareigūnai surinko pakankamai duomenų įrodančių, kad paskolos sutartis dėl 100 tūkst. eurų yra suklastota. Šiuos kaltinimus vėliau patvirtino ir teismas“, - rašoma prokuratūros pranešime. 

Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorui teisme pavyko įrodyti, kad kaltinamoji nuosavybės teise turėjo ir turi didesnės nei 500 minimalią gyvenimo lygių vertės turtą žinodama, kad šis turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis. 

Žiniasklaidoje buvo skelbta, kad studentės tėvas siejamas su nusikalstamu pasauliu ir prekyba narkotikais.

Tai yra vienas iš pirmųjų teismo nuosprendžių po to, kai šiemet balandžio 11 dieną Lietuvos Aukščiausiasis Teismas plenarinėje sesijoje priėmė nutartį, kuria išaiškino neseniai Lietuvoje įsigaliojusio Baudžiamojo kodekso 189 1 straipsnio taikymo ypatumus. Šiame straipsnyje baudžiamoji atsakomybė numatyta tam asmeniui, kuris turėjo nuosavybės teise didesnės negu 500 MGL vertės turtą, žinodamas arba turėdamas ir galėdamas žinoti, kad tas turtas negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis. 

Šis Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pagaliau įrodė

Pagaliau įrodė portretas
Reiškia,jeigu nori,gali įrodyti neteisybę.Tai ko laukiate,pirmyn.Nejaugi galima įrodyti tik pelus,o grūdų ne?

Storas

Storas portretas
Gal ir butu teisinga sakyti Jei irode tikrai, nors mergina tikrai galejorasti kas laiduotu CIA ne kosmine ir nereali suma. Labiau sutikciau su pirmu komentaru kad prokuroram ir mokescius inspektoriam yra neikandama tikra Lietuviska seimo, teisetvarkos mafijos pinigu gavimo ir yrodymo sistema...ten geriau nelysti pats prisidirbsi...o studente, senukai CIA tai kas? Nusikalteliai!Wow koks vaiku darzelis

2 vartotojas

2 vartotojas portretas
Paprasta pilietis, kuris gali nusipirkti buta Vilniuje uz puse limono grynais !!! ))) Pats bent supratai, ka pasakei ???
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių