Prokuratūra apskundė nuosprendį advokato ir tarybos nario S. Novikovo nužudymo byloje

Vilniaus apygardos prokuratūra padavė apeliacinį skundą žinomo advokato ir sostinės tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymo byloje.

Prokuratūra nuosprendį apskundė visų nuteistųjų ir išteisintųjų atžvilgiu. Valstybės kaltintojas šioje byloje prokuroras Mindaugas Bliuvas BNS sakė, kad kol apeliacinis skundas nėra pradėtas nagrinėti, jo turinio nekomentuos.

Prokuratūra teisme siekė, kad visi kaltinamieji šioje byloje būtų pripažinti kaltais ir nubausti, tačiau teismas du asmenis visiškai išteisino, o kitus pripažino kaltais ne dėl visų pareikštų kaltinimų. Pareigūnai anksčiau skelbė, kad tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad advokato nužudymą iš savanaudiškų paskatų galėjo suorganizuoti Vilniaus laidojimo rūmų direktorius bei Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas Vitalijus Gasperovičius, o jį įvykdė buvęs boksininkas Jonas Dambrauskas.

Skundus šioje byloje pateikė ir kiti proceso dalyviai. Gruodžio 6 dieną nuosprendį paskelbęs teismas gavo nuteistojo V.Gasperovičiaus advokato Sergejaus Chimino skundą.
Gruodžio 9 dieną buvo gautas prokuratūros skundas, o gruodžio 10 dieną - nukentėjusiosios, nužudytojo našlės Marijos Novikovos skundas.

Gruodžio 11 dieną teismą pasiekė ir nuteistojo J.Dambrausko gynėjo Aido Mažeikos skundas. Tą pačią dieną teismas gavo ir civilinio ieškovo - Vilniaus laidojimo rūmų skundas.

Vilniaus apygardos teismo atstovas spaudai Gintautas Stalnionis BNS sakė, kad apeliaciniai skundai bus dar išversti į rusų, V.Gasperovičiui suprantamą kalbą. Pagal įstatymus proceso dalyviai turi teisę nutartis ar nuosprendžius gauti jiems suprantama kalba.

Visus penkis apeliacinius skundus nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas. Kada prasidės procesas, kol kas nežinoma.

Kaip skelbta, lapkričio 18 dieną Vilniaus apygardos teismas už žino teisininko nužudą kalėti 18 metų nuteisė vilnietį, buvusį boksininką Joną Dambrauską. Jis taip pat turės atlyginti beveik pusės milijono litų turtinės ir neturtinės žalos aukos artimiesiems, nors pastarieji reikalavo 6 mln. litų.

Tuo metu šio nusikaltimo organizavimu kaltintą Vilniaus laidojimo rūmų direktorių bei Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovą V.Gasperovičių teismas išteisino. Jam už kitus, su finansais susijusius nusikaltimus, skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Vilniaus apygardos prokuratūra siūlė V.Gasperovičiui skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę, o J.Dambrauskui - 20 metų laisvės atėmimo.

Nužudytojo žmona Marija Novikova po nuosprendžio paskelbimo apygardos teisme žurnalistams sakė esanti įsitikinusi, kad jos vyro nužudymą užsakė V.Gasperovičius ir jis turėtų kalėti iki gyvos galvos.

47-erių S. Novikovo kūnas su durtine žaizda krūtinėje rastas užpernai birželio 1-osios pavakarę Vilniaus centre esančioje K.Kalinausko gatvėje, netoli banko ''Citadele". Advokato praktika S.Novikovas vertėsi 21 metus, dirbo advokatų kontoroje "Novikov, Baranskis ir partneriai". Į savivaldybės tarybą jis pateko pagal Darbo partijos sąrašą, tačiau partijos nariu nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių