Prieš teismą stojo kompozitoriaus T. Dobrovolskio žudikai

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas penktadienį atvertė baudžiamąją bylą dėl kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo.

Kompozitoriaus T. Dobrovolskio nužudymą nagrinėjanti Vilniaus apygardos teismo teisėjų kolegija penktadienį atmetė vieno iš kaltinamųjų advokato prašymą grąžinti bylą prokurorui dėl prastai surašyto kaltinamojo akto.

„Nagrinėsime tą, ką esame gavę, o ko pritrūks, darysime veiksmus pagal įstatymus ir išsiaiškinsime“, - teismo posėdyje sakė teisėjas Stasys Lemežis.

Įtariamojo Skirmanto Jankausko advokato Tomo Meidaus prašyme teismui buvo rašoma, kad prokuroro Liutauro Radzevičiaus surašytame kaltinamajame akte trūksta tikslumo ir konkretumo.

Tuo metu prokuroras Liutauras Radzevičius teisme su prašymu grąžinti jam bylą nesutiko ir teigė, kad kaltinamasis aktas yra suformuluotas tiksliai, aiškiai ir pagal įstatymus.

Iš viso kaltinimai dėl T.Dobrovolskio nužudymo iš chuliganiškų paskatų pateikti trims asmenims - Skirmantui Jankauskui, Karoliui Pociūnui ir Audriui Šalnai. Šiems kaltinamiesiems bei dar trims asmenims taip pat pateikti kaltinimai dėl tyčinio nesunkaus asmens sveikatos sutrikdymo iš chuliganiškų paskatų.

Be to, visi šeši asmenys taip pat kaltinami savo elgesiu pažeidę viešąją tvarką.

Kitas teismo posėdis vyks lapkričio 24 dieną, jame prokuroras L.Radzevičius perskaitys kaltinamąjį aktą.

Kaltinamajame akte rašoma, jog minimų asmenų atsakomybę sunkina tai, kad įtariamos nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje bei būnant apsvaigus nuo alkoholio. Nė vienas iš šešių kaltinamųjų, kurie įvykio metu buvo 20–25 metų, anksčiau teisti nebuvo.

Bylos duomenimis, 2014-ųjų gruodžio 24-ąją apie 3 val. nakties šeši jauni girti vyrai įžūliai ir agresyviai elgdamiesi be jokios aiškios priežasties netikėtai užsipuolė žmogų baro Vingrių gatvėje koridoriuje. Jie taip pat užpuolė kelis kitus netoli įėjimo į barą buvusius žmones.

Patyręs itin sunkią traumą, 48 metų T.Dobrovolskis mirė ligoninėje sausio 6-osios rytą, taip ir neatgavęs sąmonės.

Kiti asmenys, prieš kuriuos, kaip įtariama, tą naktį smurtavo kaltinamieji, patyrė nesunkius arba nežymius sveikatos sutrikdymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių