Prie darželio lytinį organą rodęs vilnietis nuteistas už vaikų tvirkinimą

  • Teksto dydis:

Vilniuje lygtine bausme nuteistas vyras, kuris prie vaikų darželio demonstravo savo lytinius organus, jis pripažintas kaltu dėl tvirkinimo, pranešė teismas.

Pirmadienį paskelbtu Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu 62-ejų metų vyras nuteistas dėl jaunesnio negu 16 metų asmens tvirkinimo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Teismas nustatė, kad vyras Lazdynų rajone, viešoje vietoje, stovėdamas šalia vaikų darželio-mokyklos tvoros, iš dalies apsinuogino bei, specialiai atkreipdamas į save lauke žaidžiančių mažamečių vaikų dėmesį, barškindamas vaikišku barškučiu, atvirai demonstravo pašaliniams asmenims, taip pat ir mažamečiams vaikams, savo lytinius organus.

Teismas nusprendė vyrą pripažinti kaltu ir skyrė griežčiausią įstatymo numatytą bausmę – laisvės atėmimą pustrečių metų, bausmę atidedant 3 metams. Teismas nuteistąjį įpareigojo  dalyvauti elgesio pataisos programoje, neišvykti už gyvenamosios vietos miesto (rajono) ribų be priežiūrą vykdančios institucijos leidimo, nesilankyti prie vaikų ugdymo įstaigų.

Nuteistajam pažeidus šias sąlygas, bausmės vykdymo atidėjimas gali būti panaikintas ir taikoma reali laisvės atėmimo bausmė.

Dėl bausmės atidėjimo, teismas mano, kad bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo: po vyro sulaikymo tokie įvykiai nebesikartojo. Vyras anksčiau neteistas, todėl įstatymas įpareigoja pirmą kartą teisiamam asmeniui laisvės atėmimo bausmę skirti tik išskirtiniais atvejais.

Tvirkinamieji veiksmai gali būti labai įvairūs ir, teismo vertinimu, lytinių organų demonstravimas yra santykinai mažiausiai pavojingi iš tokių veiksmų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VAU.....

VAU.....  portretas
o kur dingo vakaru Hulturines vertybes ....kur tolerancija ... kur zmogaus teises ... LGBT gejai lezbes su nuogom rurom gali paraduose vaiksciot papus banteliu uz nugaros susirise ir tratintis per subines miesto sode ant suoliuko .... o vargsuj exsbicionistuj savo nuosavo pipaiciuko parody vaikuciams draudziama .... kur vakaru vertybes aaaaa.......

darius

darius portretas
koks mazas pasakykit ir daugiau nerodys...

...

... portretas
O tai ne lytinis švietimas, nejau geriau vaikus mokyt kaip princas kitą princą myli, ar ne tokios 'mokytojos' labiausiai ir siunta?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių