Praėjus ketveriems metams po T. Dobrovolskio nužudymo byla dar neužversta

Praėjus ketveriems metams nuo kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo, byla dar neužversta.

Kaltu dėl žinomo kompozitoriaus ir perkusininko mirties pripažintas ir kalėti nuteistas Karolis Pociūnas jau atlieka laisvės atėmimo bausmę, tačiau dar yra parašęs skundą Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

„Nuosekli mūsų pozicija, niekas nesikeičia – kaip ir anksčiau, prašome panaikinti nuosprendį ir išteisinti, visi tie patys motyvai, kaip buvo Apeliaciniame teisme“, – BNS sakė nuteistojo advokatas Romualdas Mikliušas.

Byla bus nagrinėjama sausio 29 dieną.

Kasacinį skundą šioje byloje pateikė ir kitas nuteistasis Skirmantas Jankauskas, taip pat nuteistojo Edgaro Petraševičiaus advokatas Mažeika.

S. Jankauskas šioje byloje buvo nuteistas lygtine bausme dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Jo advokatas Tomas Meidus BNS sakė, kad Aukščiausiojo Teismo prašoma išteisinti S. Jankauską.

„S. Jankausko kaltę pagrindžiančių duomenų byloje nėra. Manome, kad ir Vilniaus apygardos, ir Apeliacinis teismas nuosprendį grindė tik prielaidomis, nevertino byloje esančių teisinančių duomenų“, – BNS sakė T. Meidus.

Pasak gynėjo, teisininko išsilavinimą turintis S. Jankauskas po apkaltinamojo nuosprendžio negali dirbti advokato padėjėju.

Pagal įstatymą nuteisti asmenys kurį laiką negali dirbti advokatūroje.

Kasacinį skundą Aukščiausiajam Teismui pateikė ir dar vieno nuteistojo Edgaro Petraševičiaus advokatas Aidas Mažeika.

E. Petraševičius, kaip ir S. Malinauskas, nuteistas kitame epizode, nesusijusiame su T. Dobrovolskio mirtimi.

„Susitaikėme su nukentėjusiuoju, atlyginome žalą, net nebuvome kaltinami T. Dobrovolskio nužudymu. Prašome bylą nutraukti susitaikius su nukentėjusiuoju arba pagal laidavimą“, – BNS sakė A. Mažeika.

M. Petraševičius yra nuteistas lygtine laisvės atėmimo bausme už nesunkų sveikatos sutrikdymą ir viešosios tvarkos pažeidimą.

Nuosprendį apskundė ir nuteistojo Pauliaus Leščinsko gynėjas. Advokatas Saulius Zakarevičius mano, kad jo ginamasis, atlyginęs žalą nukentėjusiajam, turėtų būti atleistas nuo atsakomybės pagal laidavimą. P. Leščinskas yra nuteistas lygtine laisvės atėmimo bausmė už viešosios tvarkos pažeidimą ir sveikatos sutrikdymą.

Liepos 5 dieną Lietuvos apeliacinis teismas paliko galioti Vilniaus apygardos teismo paskelbtą nuosprendį kompozitoriaus nužudymo ir dar dviejų vyrų sužalojimo byloje.

Nuosprendis paliktas galioti be jokių pakeitimų, tada buvo atmesti aštuoni apeliaciniai skundai. Konstatuota, kad pirmos instancijos teismas labai išsamiai išnagrinėjo visas bylos aplinkybes.

Apeliacinio teismo sprendimas įsiteisėjo tą pačią dieną.

2017 metų gruodžio 22 dieną Vilniaus apygardos teismas dėl kompozitoriaus T. Dobrovolskio nužudymo, kito asmens sužalojimo ir viešosios tvarkos pažeidimo kaltu pripažino tuomet 24 metų studentą K. Pociūną. Jam skirta dešimties metų laisvės atėmimo bausmė. Iš K. Pociūno nužudytojo artimiesiems priteista atlyginti per 100 tūkst. eurų žalą.

Apygardos teismas konstatavo, kad lauke prie baro K. Pociūnas atėmė iš kito baro lankytojo skėtį, jį išlaužė, skėčiu suduota niekur nesikišančiam ir jokiame konflikte nedalyvavusiam T. Dobrovolskiui. Kaltinant nužudymu teismui buvo perduoti dar du jaunuoliai – S. Jankauskas ir Audrius Šalna. Dėl šio kaltinimo abu išteisinti.

T. Dobrovolskis nužudytas 2014-ųjų gruodžio 23-osios vakarą bare Vilniuje, Vingrių gatvėje, tarp lankytojų kilus konfliktui dėl požiūrio į Rusijos prezidentą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prasti įstatymai

Prasti įstatymai portretas
Žmogėnai,kurie be jokios priežasties,žiauriausiu būdu gali nužudyti žmogų,mūsų visuomenėje neturėtų būti.Tokius reikia tiesiog naikinti.Ir čia jokios žmogaus teisės ne prie ko.JAV skaitoma labi demokratiška šalis,bet kaip kuriose valstijose veikia mirties bausmė.

Kodėl?

Kodėl? portretas
Nesuprantama,kodėl tokie baisūs žudikai,taip nenori būti nubausti? Manau,kad tokio lygio nusikaltėliai ,turi būti nubausti mirties bausme.Tuomet ir begaliniai išsisukinėjimai baigtųsi. O gal ir tokie baisūs nusikaltimai bent sumažėtų.

tunas aliejuje

tunas aliejuje portretas
jei pawarde butu ne Dobrovolskis ,o sakykim liancbiergys,kaip biloje butu wiskas aisku...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių