Policininkai savo pareigos nepamiršta ir per atostogas

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai įrodo, kad jų atostogos ar laisvalaikis – ne priežastis negalvoti apie profesinę  pareigą.

Vilniaus apskrities policijos pareigūnai įrodo, kad jų atostogos ar laisvalaikis – ne priežastis negalvoti apie profesinę  pareigą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus m. ketvirtojo policijos komisariato vyresnysis tyrėjas Andrejus Jachimovičius, būdamas atostogose, 2015 rugpjūčio 2 d. apie 20.30 val. Vilniuje, Uosių sodų gatvės gale, prie esančio miškelio pastebėjo vyriškį (vėliau paaiškėjo – V. P., gim. 1983 m.), kuris rankoje nešėsi žalios maišelį su daiktais ir tempė aliuminines statybines dvigubas kopėčias. Kopėčias vyriškis paliko giliau miškelyje, tačiau po kurio laiko grįžo jų paimti. Dėl keistoko elgesio kilus įtarimams, pareigūnas parodė tarnybinį pažymėjimą ir vyro paklausė paaiškinimų.  Pasak V. P., kopėčias jis rado. Kartu su pareigūnu laimingam radėjui teko vykti į policijos komisariatą. Ten išsiaiškinta, kad ką tik, 2015 rugpjūčio 2 d. 20.31 val. policijoje registruotas pranešimas dėl kopėčių vagystės iš statybų aikštelės Vilniuje, Rokantiškių g. Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamsis uždarytas į areštinę. 

Kiek anksčiau, liepos 31 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Širvintų rajono policijos komisariato vyresnysis patrulis ne tarnybos metu, vedžiodamas šunį, pastebėjo įtartinai manevruojantį automobilį. Policijos pareigūnas, įtaręs jog automobilį vairuoja neblaivus vairuotojas, ėmė atidžiai stebėti. Vairuotojas sustojo prie parduotuvės, išlipo iš automobilio, nuėjo į parduotuvę ir grįžęs ketino toliau tęsti kelionę, tačiau situaciją stebėjęs pareigūnas, siekdamas užtikrinti kelių eismo dalyvių saugumą, ėmėsi veiksmų.

Automobiliui pradėjus važiuoti, pareigūnas ėmė jį stabdyti, tačiau vairuotojas nereagavo. Tik greitos pareigūno reakcijos dėka, kuomet šis pribėgo prie jau atbulomis važiuojančio automobilio ir atidaręs dureles ištraukė iš automobilio užvedimo spynelės raktelius, vairuotojas buvo privestas sustoti. Į pagalbą ne tarnyboje buvusiam pareigūnui buvo iškviesti kolegos, kurie vairuotojo blaivumą patikrino alkoholio kiekio matuokliu.

Ne tarnyboje buvusio pareigūno intuicija neapgavo – vairuotojui nustatytas lengvas 1,52 promilių girtumo laipsnis. Pažeidėjui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Už pažeidimą vairuotojui gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo vienerių metų iki vienerių metų šešių mėnesių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių