Policija sulaikė daugiau nei pusę tonos hašišo

Teisėsaugos pareigūnai per tarptautinę operaciją sulaikė daugiau nei pusę tonos hašišo ir aštuonis įtariamuosius, Lietuvos piliečius. Sulaikytų narkotikų vertė – apie 5 mln. eurų.

Sulaikymai vyko etapais. Dalis kvaišalų rasta vilkiko puspriekabėje įrengtoje slėptuvėje, plačiau pareigūnai aplinkybių nekomentuoja.

„Tai vienas didžiausių narkotikų kiekių policijos istorijoje“, – pirmadienį per spaudos konferenciją Vilniuje sakė policijos generalinis komisaras Linas Pernavas.

Kai kurie įtariamieji anksčiau daug kartų teisti ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje, jie siejami su organizuotu nusikalstamumu. Įtariamieji siejami su Šiaulių, Panevėžio ir Biržų grupuotėmis. Policijai pavyko sulaikyti ir narkotikų gabenimo organizatorius.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotojas Andžejus Roginskis sakė, kad operacija pradėta rugpjūčio 29 dieną. Operacija buvo suskirstyta į kelis etapus.

Iš pradžių Panevėžio rajone sulaikyti trys asmenys ir virš 400 kilogramų hašišo. Tęsiant tyrimą, po savaitės rugsėjo 6 dieną, sulaikyti trys Šiaulių rajono gyventojai. Rugsėjo 14 dieną įvyko paskutinis operacijos etapas – sulaikytas nusikalstamos veikos pagrindinis organizatorius ir jo patikėtinis.

„Norime pasakyti, kad šie sulaikyti asmenys policijai žinomi. Kai kurie iš jų teisti 8, 9, 11 kartų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio valstybėse – Didžiojoje Britanijoje, Airijoje, Vokietijoje ir kitose šalyse už vagystes, plėšimus, dokumentų klastojimą ir kitus nusikaltimus. Kai kurie iš jų į mūsų akiratį patekę kaip organizuoto nusikalstamo pasaulio lyderiai arba atstovai“, – sakė A.Roginskis.

Anot jo, anksčiau dėl nusikaltimų, susijusių su narkotikais, įtariamieji nebuvo teisti.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento vyriausiasis prokuroras Martynas Jovaiša sakė, kad suimti septyni įtariamieji. Visiems pateikti įtarimai dėl didelio masto narkotikų kontrabandos ir neteisėto disponavimo narkotikais.

Policija sako, kad įtariamųjų gali daugėti. Manoma, kad narkotikai nebuvo skirti Lietuvos rinkai.

„Manoma, kad bandyta gabenti į Rytus – per Rusiją arba į Rusiją. Faktas, kad ne Lietuvos rinkai narkotikai buvo skirti“, – sakė A.Roginskis.

Jis pasakojo, kad gabendami narkotikus įtariamieji naudojo kontržvalgybos metodus, signalų slopintuvus. Bandyta sutrikdyti teisėsaugos institucijų veiklą.

Pastaraisiais metais Lietuvoje sulaikytas ne vienas didelis narkotinių medžiagų kiekis. Pernai policija sulaikė anglyje užmaskuotus šimtus kilogramų kokaino.

„Tokie kiekiai nebūna skirti Lietuvos rinkai. Aš galvoju, kad tokie kiekiai rodo ne tai, kad mes vis dažniau tampame tranzito šalimi, o geresnį teisėsaugos institucijų bendradarbiavimą, taip pat bendradarbiavimą su partneriais užsienyje. Jie mumis pasitiki ir mes gauname informaciją“ , – mano Lietuvo policijos vadovas L.Pernavas.

Pastarasiais metais pareigūnai Lietuvoje iš viso konfiskavo kelias tonas hašišo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Tai dabar 'Zapad' pratybos sužlugs, nes savo dozės negavę kariai atsisakys vadų komandas vykdyt?

Ale kodėl

Ale kodėl portretas
tu mentu vierxų toki baisūs snukiai?Gal todėl ka veidas - sielos veidrodis?

.

. portretas
Dabar jau kalba kaip apsirūkę , kas bus toliau??
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių