Policija neskuba pradėti tyrimo dėl tariamos vagystės iš P. Gražulio

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities policija neskuba pradėti ikiteisminio tyrimo pagal Seimo nario „tvarkiečio“ Petro Gražulio pareiškimą dėl dingusių pinigų ir kompiuterio.

Po kratos savo darbo kabinete Seime „tvarkietis“ teigė pasigedęs kompiuterio ir 9 tūkst. eurų. Pirmadienį jis į parlamentą iškvietė policijos pareigūnus ir parašė pareiškimą dėl vagystės. Politikas neatmetė galimybės, kad kompiuteris ir pinigai paimti per praėjusią savaitę jo kabinete atliktą kratą, tačiau jis joje nedalyvavo, todėl nežino, ar kas nors buvo paimta.

Seimo narys teigė kabinete laikęs 9 tūkst. eurų, nes pinigus laikyti Seimo viešbutyje, kuriame gyvena, nėra saugu. Ten buvusi ne viena vagystė. P.Gražulis tvirtino pinigus laikęs priklijavęs prie rašomojo stalo stalčiaus dugno.

„Toliau tikslinamos įvykio aplinkybės, ikiteisminis tyrimas nepradėtas. Tai normali praktika“, – BNS trečiadienį sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas Paulius Radvilavičius.

Jo teigimu, būna atvejų, kai policija neskuba pradėti ikiteisminio tyrimo.

Kratą atlikusi Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) neigia per kratą paėmusi pinigus. STT teigia, kad kratą stebėjo Seimo kanclerės pavedimu paskirti parlamento darbuotojai, pareigūnų veiksmai buvo filmuojami.

Pirmadienį iš Ukrainos grįžęs P.Gražulis teigė radęs ir suverstą savo butą Seimo viešbutyje.

Kratos P.Gražulio darbo ir gyvenamojoje vietoje atliktos liepos 28 dieną atliekant ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikio. STT praėjusią savaitę pateikė įtarimus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vadovui Jonui Miliui ir dar penkiems asmenims. Teisinį imunitetą tyrintis P.Gražulis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Teisėsauga įtaria, kad Maisto ir veterinarijos tarnyba ar jai pavaldžios įstaigos galėjo gauti informacijos iš užsienio apie šaldytų maisto produktų gamintojos „Judex“ produkcijoje rastą listerijos bakteriją, tačiau šį faktą nuslėpė ir nesiėmė veiksmų.

Prokuratūros duomenimis, ikiteisminiame tyrime dėl prekybos poveikiu STT pareigūnai atliko 14 kratų, tris poėmius.

Seimo narys nuo liepos 27 dienos buvo išvykęs į Ukrainą. P.Gražulis sakė ten lankęsis be Seimo valdybos leidimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rega

Rega portretas
Jau tiek kvailas,kad gali pagalvoti,jog atsiras daugiau tokių kvailių,kurie ims ir patikės,jog visas savo gyvenimo santaupas laikys darbovietėje priklijavęs prie stalčiaus.Ir dar kas-o Seimo narys!Kaip kokia naivi iš kaimo gilumos bobutė.

hasa

hasa portretas
KOKS REKSNYS IR MELAGIS GRAZULIS,NIEKAS NETIKI KAD PER KRATA KAS NORS DINGO.O DEL JUDEXO PARAZITINES VEIKLOS PRARDAU VIRS KETURIU EURU,PRIES TA TRIUKSMA PIRKAU 2 KG SIBIRO KOLDUNU,IR GERAI KAD DAR NEVALGEM ISMECIAU SIANDIEN I KONTEINERI,,PARAZITAI TIK PINIGUS IMA UZ SLAMSTA,

Aš  portretas
Lietuvos erkė
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių