Policija krėtė garsaus Vilniaus gydytojo namus: radiniai šokiravo

  • Teksto dydis:

Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės (RVUL) gydytojo mokslinis tyrimas, esą galėjęs sukelti tikrą perversmą medicinos srityje, žinomam traumatologui ortopedui nuėjo perniek – Lietuvos policija, gavusi JAV Dingusių ir išnaudojamų vaikų centro pranešimą, mediko namuose atliko kratą. Tai, ką jie aptiko, švelniai tariant, šokiravo, rašo portalas delfi.lt.

O dar labiau pareigūnus nustebino gydytojo pasiteisinimai, kad visa tai, kas paimta kratos metu, yra jo itin ilgai trunkančio mokslinio tyrimo dalis.

Neįtikėtina, bet paaiškėjo, kad RVUL Terminių traumų skyriaus vedėjas savo tyrimui panaudojo seksualiai išnaudojamų vaikų nuotraukas – analizavo jų lytinius organus. Ir mergaičių, ir berniukų – ne tik iš Europos, bet ir Azijos bei arabiškų kraštų.

Labai nemalonių kaltinimų sulaukęs gydytojas tikina, kad norėjo padėti sunkias traumas patyrusiems pacientams.

Gydytojas policijoje neslėpė, kad naršydavo internete ir apžiūrinėdavo nuogus kūnus, tačiau prisiekinėjo, jog nėra iškrypėlis – mažamečiai ir nepilnamečiai jo nė kiek nedomina.

Maža to, gydytojas į policiją atvežė didžiulį pluoštą įvairių savo raštų – 50 puslapių buvo pateikiama informacija apie atliekamą mokslinį tyrimą. Traumatologas taip pat pateikė piešinius, kuriuose buvo nupiešti moterų ir vyrų lytiniai organai. Tai – irgi tyrimo dalis.

Tačiau tai nė kiek nepalengvino mediko situacijos – Lietuvoje baudžiamoji atsakomybė yra numatyta ne tik dėl pornografijos, kurioje vaizduojami vaikai, platinimo, bet ir dėl įgijimo bei laikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Sovietiniai laikai grįžta kai nebežinai ko net laikyt nebegalima.

ha

ha portretas
Simonko

ha

ha portretas
O jūs kodėl kratų nedarote pas Šimonio padarykit ir ne tik būsit šokiruoti bet ir patys apsiversti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių