Policija ieškos, kas uždažė gatvės lentelę rusų kalba

  • Teksto dydis:

Vilniaus policija pirmadienį ruošiasi pradėti ikiteisminį tyrimą dėl sekmadienį sugadintos lentelės rusų kalba.

Kaip BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė, ruošiamasi pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Įtariamųjų policija kol kas neturi.

Taip pat yra aiškinamasi, ar teritorija, kurioje yra lentelė, buvo filmuojama.

Minint Europos kalbų dieną, Rusų gatvėje Vilniuje sekmadienį atidengta lentelė rusų kalba. Ji uždažyta ir sugadinta buvo per pusdienį. Chuliganizmą pasmerkė Vilniaus meras Remigijus Šimašius ir užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Kaip BNS pirmadienį informavo Vilniaus mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas, lentelė pirmadienį buvo nuvalyta.

Pasak jo, antradienį Vilniaus meras planuoja dėl šio ir kitų aktualių klausimų susitikti su Vilniaus apskrities vyriausiojo komisariato laikinuoju vadovu Rolandu Kiškiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas

mindaugas portretas
Verčiant į lietuvių kalbą būtų RUSĖS - RUSIŠKA Gatvė, bet ne RUSŲ. RUSŲ - RUSKIX, o ne RUSSKAJA. Išverstskūriai išverskit į rusų kalbą.

elenitai

elenitai portretas
tai per visus galus lendam iuzpakali amerikonams o dabar vel rusams ir lenkams ,kas klause LIETUVIU ar mes to norim . MES GYVENAM LIETUVOJ ir norim skaityti ir rasyti lietuviskai.

ne nuo to galo

ne nuo to galo portretas
Pirmiausia,o kokiu pagrindu ji buvo pakabinta? Iš istorijos žinome,kad rusiški ir lenkiški užrašai linkę greitai atsirasti,bet paskui sunku jų atsikratyti. :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių