Policija gaudė prie mokyklų rūkančius moksleivius

  • Teksto dydis:

Vilniuje per prevencinę priemonę policininkės užklupo rūkančius moksleivius.

Praeitą savaitę Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnės vykdė prevencinę priemonę. Jos metu Jono Basanavičiaus gimnazijos prieigose ir gretimų namų kiemuose buvo stebima, kaip laikomasi Tabako kontrolės įstatymo nuostatų. Jos draudžia rūkyti visose švietimo įstaigose ir jų teritorijose.

Prevencinės priemonės metu buvo nustatyti penki administracinės teisės pažeidimai. Nepilnamečiai rūkė tabako gaminius, elektronines cigaretes arba juos turėjo. Pareigūnėms jie prisipažino žinoję, kad rūkyti ar turėti tabako gaminius nepilnamečiams draudžia įstatymas, pranešė policija.

Jaunesnių kaip 16 metų asmenų tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių) rūkymas (vartojimas) ar tabako gaminių ar susijusių gaminių (elektroninių cigarečių ir pildomųjų talpyklų) turėjimas užtraukia baudą tėvams arba globėjams (rūpintojams) nuo 14 iki 28 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.

Tokie pat veiksmai padaryti pakartotinai per vienerius metus po administracinės nuobaudos paskyrimo, užtraukia baudą nuo 28 iki 86 eurų su tabako gaminių ar susijusių gaminių konfiskavimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to ss

to ss portretas
durniau ar durne tu, nereikia nieko gaudyti. Pamato, kad rukai balkone, surenka irodymus (vaizdine medziaga, kiti liudytojai) ir atsiuncia pastu tau bauda ir viskas

ss

ss portretas
policininkas-prasau atidaryti buto duris ,as jus nubausiu uz rukyma balkone,rukantis -prasau pateikti prokuroro sankcija,kad teisetai ieitumete i nuosava valda! ir kas is to? eilinis snipstas

Mano promuciute.

Mano promuciute. portretas
Bausti rukancius tevus.Bausti vaikus .Manau vis per gera sirdi.Negalima berzines koses vaikams.Tai galima kvaisalus vartoti.Vaiku tikrai nelupome.Pora sykiu sunus gavo ,,koses,,paragauti.Tai nereikejo nei rukyti,nei gerti.Ir dabar yra doras tevas.Ir nelaiko blogiu ,kad gavo per sikna.O dabar koks skamdalas ;mama uzmete vaikui per uzpakali.Tai ir turim ta ka turim.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių