Po išgertuvių – brangios užsieniečio pagirios

Užsienietis, balandžio 8-osios vakarą įkliuvęs policijai vairuojantis neblaivus, balandžio 10-ąją išgirdo teismo nuosprendį.

Vilniaus miesto apylinkės teismas Ukrainos piliečiui V. H. už vairavimą neblaiviam, kai alkoholio koncentracija kraujyje viršijo 1,5 promilės, skyrė 1800 eurų baudą, uždraudė vairuoti transporto priemones dvejus metus, iš jo bus išieškota ir automobilio, kurį jis vairavo apsvaigęs nuo alkoholio, vertę atitinkanti pinigų suma - 1230 eurų.

V. H. policijos pareigūnų buvo sulaikytas sekmadienio vakarą, kai, vairuodamas Vilniuje neblaivus, atsitrenkė į priešais jį važiavusį automobilį. Nukentėjusio automobilio vairuotojui iš karto kilo įtarimas, kad eismo įvykį sukėlęs vyras yra apsvaigęs nuo alkoholio. Atvykę policijos pareigūnai sulaikė V. H. Jo kraujyje nustatyta 2,37 promilės alkoholio koncentracija. V. H. buvo sulaikytas dviem paroms.

Apklausiamas Ukrainos pilietis aiškino, kad sekmadienį į susitikimą su draugais nuvažiavo iš draugo pasiskolintu automobiliu. Su draugais išgėręs alkoholio, jis miglotai prisiminė, kaip neblaivus sėdo prie vairo ir Vilniuje atsitrenkė į kitą automobilį. Jis žinojo, kad Lietuvoje, kaip ir Ukrainoje, draudžiama vairuoti apsvaigus nuo alkoholio, bet negalėjo paaiškinti, kodėl taip pasielgė.

Šis nesunkus tyčinis nusikaltimas sužlugdė V. H. planus įsidarbinti statybų bendrovėje Lietuvoje. Teismo posėdžių salėje paleidus jį iš laikinojo sulaikymo, V. H. skirta kita kardomoji priemonė: rašytinis pasižadėjimas neišvykti iš jo gyvenamosios vietos Ukrainoje, iki bus įvykdyta teismo nuosprendžio dalis dėl baudos sumokėjimo.

Šis nuosprendis dar gali būti skundžiamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių