Po gyvenamuoju namu rado kanapių plantaciją

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Elektrėnų policijos komisariato pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorais baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, neteisėto kanapių auginimo bei neteisėto šaunamojo ginklo laikymo.

Byla dėl šių nusikaltimų perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Ukmergės rūmams.

Š. m. balandžio 24 d. apie 17 val. Elektrėnų sav., Balceriškių k., kelyje Vievis-Dūkštos-Maišiagala, pareigūnai sustabdė automobilį „Audi 100 Avant“ ir sulaikė du juo važiavusius Vievio gyventojus (gimusius 1988 m. ir 1974 m.). Automobilio apžiūros metu pareigūnai galinio bamperio kairėje pusėje aptiko paslėptą folijos paketą su žalsva augaline mase, narkotine medžiaga ‒ smulkintomis kanapėmis.

Policijos pareigūnai, tęsdami tyrimo veiksmus, Ukmergės r., Želvos sen., aptiko po gyvenamuoju namu įrengtas kanapių auginimo, džiovinimo ir fasavimo patalpas su specialia įranga neteisėtai veiklai – šilumą ir šviesą skleidžiančiomis lempomis, specialiu juodžemiu, trąšomis. Įvykio vietoje buvo rastos augančios, o taip pat džiovinamos kanapės, svarstyklės, kita įranga psichiką veikiančioms medžiagoms platinti bei neteisėtai laikomas šaunamasis ginklas.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už neteisėtą disponavimą narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei neteisėtą kanapių auginimą, numato laisvės atėmimą iki aštuonerių metų.

Šiuo metu Lietuvos Aukščiausiajame Teisme nagrinėjamas vieno iš kaltinamųjų apeliacinis skundas dėl Vilniaus apygardos teismo sprendimo, kuriuo jis buvo nuteistas už  turto prievartavimą, panaudojant fizinį smurtą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių