Plėšikas grasino švirkštu užkrėsti AIDS

  • Teksto dydis:

Per pasalą Vilniaus policija sulaikė vyrą, įtariamą švirkštu grasinusį žmonėms ir juos apiplėšinėjusį.

Kaip pranešė Vilniaus apskrities policija, šalia „Siemens“ arenos sulaikytas 21-erių metų vilnietis įtariamas rugsėjo 1 dieną apie 18 val. atėjęs į Gerosios Vilties gatvėje masažu užsiimančios moters nuomojamą butą. Įsitikinęs, kad bute nėra kitų asmenų, išsitraukė švirkštą, jį įrėmė moteriai į kaklą. Grasindamas, kad įdurs ir užkrės AIDS, pareikalavo atiduoti pinigus. Tokiu būdu pagrobęs 140 eurų jis pasišalino.

Dėl šio sunkaus nusikaltimo buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sostinės Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai greitai nustatė, kad šį nusikaltimą padarė ankščiau jau ne kartą už vagystes ir plėšimus teistas 21 metų Deividas Mastauskas. Jis kurį laiką slapstėsi nuo policijos.

Sulaikant jis su savimi turėjo daiktą, specialiai pritaikytą kūno sužalojimams daryti, bet juo pasinaudoti nespėjo, nes sulaikymo metu buvo greitai surakintas antrankiais.

Tyrėjai turi duomenų, kad šis įtariamasis liepos 24-ąją apsimetęs klientu ir susitaręs dėl masažo, pateko į nuomojamą butą Nidos gatvėje, ten 20-metei masažuotojai įrėmė į smilkinį daiktą, panašų į šaunamąjį ginklą, ir pareikalavo atiduoti pinigus, priešingu atveju – nušaus. To nusikaltimo metu D. Mastauskas iš buto pavogė daugiau kaip 500 eurų, laikrodį, auskarus ir kitus daiktus.

Pareigūnai iškart po sulaikymo aptiko ir ginklą, kuriuo buvo grasinama. Jis buvo paslėptas statybvietėje Vilniaus gatvėje esančioj statybinių atliekų krūvoje.

Teismas įtariamajam skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai mano, kad šis vyras galėjo padaryti ir daugiau panašaus pobūdžio ar kitokių nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis į Vilniaus apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą.

Jam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki dešimties metų.

 

 


Šiame straipsnyje: plėšikasvagystės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Hunis

Hunis portretas
Uzdaryti ilgiems metams, kad savo isvaizda vaiku negasdintu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių