Pinigai kovai su patyčiomis nugulė vadovo kišenėje?

  • Teksto dydis:

Vienos Vilniaus viešosios įstaigos, vykdžiusios socialinę ir fizinę integraciją, vadovas įtariamas pasisavinęs 24 tūkst. eurų, skirtų patyčių prevencijos akcijai mokyklose.

Kaip nustatė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), lėšų panaudojimo įstaigos vadovas nepagrindė jokiais dokumentais.

Tyrimas parodė, kad 2014 metų balandžio mėnesį įsteigtas centras tų pačių metų balandžio-birželio mėnesiais vykdė moksleivių patyčių prevencijos akcijas Vilniaus ir jo rajono mokyklose. FNTT duomenimis, akciją vykdė privatūs asmenys, kurie įdarbinti viešojoje įstaigoje nebuvo.

BNS žiniomis, tyrimas buvo atliekamas dėl viešosios įstaigos Socialinės ir fizinės integracijos centro „Žingsnis“, kuriam vadovauja Egidijus Sidorovas.

Už akcijos metu vykusius mokymus Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras sumokėjo daugiau kaip 32 tūkstančius eurų.

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biurui vadovauja E.Sidorovo žmona Gražina Sidorovienė. Portalas 15min.lt yra rašęs, kad E.Sidorovo vadovaujama viešoji įstaiga yra laimėjusi ne vieną visuomenės sveikatos biuro organizuotą viešųjų pirkimų konkursą, dėl to biuro vadovė yra pripažinta pažeidusi Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

Šių gautų tūkstantinių pajamų viešoji įstaiga nedeklaravo, o didžiąją dalį lėšų – daugiau kaip 24 tūkstančius eurų – įstaigos direktorius išgrynino iš banko sąskaitų. Viešajai įstaigai priklausiusius pinigus neteisėtai paėmęs jos direktorius, pinigų panaudojimo nepagrindė jokiais dokumentais. Tokiu būdu jis galimai apgaulingai tvarkė socialinės ir fizinės integracijos centro buhalterinę apskaitą.

Tyrimas atliktas bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities valstybine mokesčių inspekcija gavus duomenų, kad minėta viešoji įstaiga neteikia buhalterinės apskaitos dokumentų, būtinų mokesčių administratoriaus atliekamam patikrinimui.      

Baigtam ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Vilniaus apygardos prokuratūra. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui. Baudžiamasis kodeksas numato, kad už galimai apgaulingą apskaitos tvarkymą viešosios įstaigos vadovui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių