Pėdsakai sniege atvedė pas moters plėšikus

  • Teksto dydis:

Policijos patruliai Vilniuje sulaikė sulaikė tris jaunuolius, įtariamus moters apiplėšimu.

Vėlų trečiadienio vakarą apie 23 val. 50 min. patruliuojantis Patrulių rinktinės ekipažas iš budėtojų gavo pranešimą, kad Karoliniškių rajone, A.P.Kavoliuko gatvėje, vidiniame namo kieme, du jaunuoliai apiplėšė moterį.

Kaip pranešė policija, atvykę į įvykio vietą, pareigūnai pastebėjo dviejų asmenų pėdsakus, paliktus sniege. Jie vedė kito namo link – daugiabučio namo pirmajame aukšte buvo matomi švieži šlapi pėdsakai.

Pasibeldus į duris, niekas jų neatidarė, nors buvo girdėti, kaip užrakinamos durys. Prie šių durų pasiliko patruliams į pagalbą atskubėjęs Viešosios tvarkos valdybos Mobilios kuopos ekipažas. Tuo metu rinktinės „Vytis“ pareigūnai bendravo su 39 metų nukentėjusiąja.

Moteris aiškino, kad neteko rankinės, piniginės su 55 eurais, raktų, mobiliojo ryšio telefono „Samsung“ su raudonu dėklu.

Kadangi buto durų niekas neatidarė, Patrulių rinktinės pareigūnai pabeldė į vieną pirmojo aukšto buto langą. Buto gyventojai nurodė, kad gretimame bute yra landynė, kurioje renkasi asocialūs asmenys. Pareigūnai grįžo į laiptinę, vėl pasibeldė į landyne paversto buto duris. Jas atidariusi 66 metų moteris pareigūnams nurodė, kad jaunimas yra kitame kambaryje.

Čia lovoje gulėjo trys jaunuoliai – 18-metė mergina ir du 17-kos ir 18-kos metų vaikinai. Ant žemės mėtėsi trys poros šlapių sportinių batelių. Vaikinai sutriko pamatę pareigūnus. Į klausimą, ką jie darė lauke, tvirtino parduotuvėje pirkę alų.

Vienas pareigūnų pastebėjo ant spintos striukę, kurioje buvo išjungtas mobiliojo ryšio telefonas „Samsung“ be SIM kortelės. Vieno jaunuolio kišenėje rasti ir pinigai ‒ 40 eurų. Jaunuoliams beliko tik prisipažinti, kad apiplėšė moterį ir parodyti, kur paslėpė kitus daiktus.

Sandėliuke slėpėsi dar vienas vaikinas. 19-metis bandė sprukti, o sulaikomas – įnirtingai priešintis, todėl policija panaudojo elektros impulsinį prietaisą „Taser“. Jis prisipažino, kad dalį pinigų, t. y. 15 eurų įsidėjo į savo piniginę ir paslėpė po pagalve. Po pagalve pareigūnai rado ir piniginę su pinigais, ir raudoną telefono dėklą su banko kortelėmis.

Nukentėjusioji moteris atpažino savo daiktus.

0 val. 50 min. sulaikyti vaikinai buvo pristatyti į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą. Jie prisipažino padarę daugiau plėšimų.


Šiame straipsnyje: policijavagystėplėšimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių