Patvirtino: dėl advokato S. Novikovo nužudymo kaltas vienas asmuo

  • Teksto dydis:

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį paliko galioti laisvės atėmimo bausmę nuteistajam žinomo advokato ir sostinės tarybos nario Sergejaus Novikovo nužudymo byloje.

2013 metų lapkričio 18 dieną Vilniaus apygardos teismas už žinomo teisininko nužudymą kalėti 18 metų nuteisė vilnietį, buvusį boksininką Joną Dambrauską. Jis taip pat turės atlyginti beveik pusės milijono litų (144 tūkst. 810 eurų) turtinės ir neturtinės žalos aukos artimiesiems.

„Kolegija mano, kad J.Dambrausko kaltė pilnai įrodyta, todėl išteisinti jį nėra pagrindo“, – sakė Apeliacinio teismi teisėjas Svajūnas Knizleris.

Po Apeliacinio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo.

Vilniaus apygardos prokuratūra nuosprendį buvo apskundusi visų nuteistųjų ir išteisintųjų atžvilgiu. Prokuratūra teisme siekė, kad visi kaltinamieji šioje byloje būtų pripažinti kaltais ir nubausti, tačiau teismas du asmenis visiškai išteisino, o kitus pripažino kaltais ne dėl visų pateiktų kaltinimų.

Pareigūnai anksčiau skelbė, kad tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad advokato nužudymą iš savanaudiškų paskatų galėjo suorganizuoti Vilniaus laidojimo rūmų direktorius bei Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovas Vitalijus Gasperovičius, o jį įvykdė buvęs boksininkas J.Dambrauskas.

Skundus šioje byloje pateikė ir kiti proceso dalyviai – nuteistojo V.Gasperovičiaus advokatas Sergejus Chiminas, nukentėjusioji nužudytojo našlė Marija Novikova, nuteistojo J.Dambrausko gynėjas Aidas Mažeika, civilinio ieškovas byloje Vilniaus laidojimo rūmai.

Nusikaltimo organizavimu kaltintą Vilniaus laidojimo rūmų direktorių bei Lietuvos ritualinių paslaugų asociacijos vadovą V.Gasperovičių apygardos teismas išteisino. Jam už kitus, su finansais susijusius nusikaltimus, skirta septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvos apeliacinis teismas šiam išteisinimui pritarė, nes nepakanka duomenų jį pripažinti kaltu, o apkaltinamasis nuosprendis negali būti grindžiamas spėlionėmis.

Vilniaus apygardos prokuratūra siūlė V.Gasperovičiui skirti 15 metų laisvės atėmimo bausmę, o J.Dambrauskui – 20 metų laisvės atėmimo.

47-erių S.Novikovo kūnas su durtine žaizda krūtinėje rastas 2011 metais birželio 1-osios pavakarę Vilniaus centre esančioje K.Kalinausko gatvėje, netoli banko „Citadele“. Advokato praktika S.Novikovas vertėsi 21 metus, dirbo advokatų kontoroje „Novikov, Baranskis ir partneriai“. Jis buvo išrinktas į sostinės savivaldybės tarybą pagal Darbo partijos sąrašą, tačiau partijos nariu nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių