Pasieniečiai tramdė iš Baltarusijos grįžtantį girtą vilnietį

  • Teksto dydis:

Penktadienį pasieniečiams teko tramdyti iš Baltarusijos grįžusį girtą vilnietį.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), vyras iškoneveikė pasieniečius, nevykdė jų nurodymų bei siautėjo laikino sulaikymo patalpoje.

Vilniaus rinktinės Kenos užkardos pasieniečiai Vilniaus geležinkelio stotyje tikrino traukiniu Minskas – Vilnius atvykusių keleivių dokumentus. Į patikros vietą atėjęs 33-ejų Vilniaus gyventojas turėjo tvarkingus dokumentus, tačiau ėmė piktintis patikros procedūra ir pradėjo įžeidinėti pasieniečius.

Vyrą, nuo kurio sklido alkoholio kvapas, pareigūnai įspėjo, tačiau tai jo nepaveikė. Keleivis toliau įvairiais žodžiais koneveikė VSAT pareigūnus.

Tuomet chuliganą pasieniečiai sulaikė protokolui surašyti ir uždarė į tam skirtą patalpą. Vilnietis nenurimo ir čia – triukšmavo, spardė ir rankomis daužė patalpos duris. Pasieniečiams teko jį surakinti antrankiais. Buvo iškviesti policijos pareigūnai, kurie vyrui nustatė 2,26 promilės girtumą.

VSAT pareigūnai pradėjo administracinę bylą pagal du straipsnius – dėl statutinio valstybės tarnautojo teisėto nurodymo nevykdymo, už tai gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų, bei statutinio valstybės tarnautojo garbės ir orumo pažeminimą, už ką gresia tokio pat dydžio bauda.

Ši byla lapkričio pradžioje bus nagrinėjama teisme, į kurį atvykti pasieniečiai vilniečiui įteikė šaukimą. Atlikus visus formalumus vyras buvo paleistas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių