Nuteisti neteisėtai informaciją apie privačius asmenis rinkę policininkai

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį byloje dėl neteisėto informacijos rinkimo nuteisė du buvusius policininkus ir privatų detektyvą.

Jie nuteisti dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo, atskleidimo ir panaudojimo, piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo, disponavimo suklastotu dokumentu, pranešė teismas.

Teismas nustatė, kad Aleksandras Aniukštis ir Marekas Stankevičius, būdami valstybės tarnautojai, policijos pareigūnais, sukurstyti buvusio kolegos, dirbusio privačiu detektyvu – Valdemaro Radevičiaus – jo prašymu neteisėtai rinko informaciją apie privatų asmenų gyvenimą, prisijungdami prie Policijos informacinėje sistemoje esančių informacinių registrų. Tokiu būdu suklastojo tikrą elektroninį dokumentą. Be to, neturėdami asmenų sutikimo panaudojo informaciją apie jų privatų gyvenimą ir daugiau nei metus piktnaudžiavo tarnybine padėtimi.

Visi nuteistieji savo kaltę pripažino, nurodė nusikaltimų padarymo aplinkybes, atsiprašė nukentėjusiųjų. Jie teigė, kad minėtą informaciją perdavė žmogui, pasitikėdami juo, kaip buvusiu pareigūnu, savo veiksmų neteisėtumą suprato.

Teismas A. Aniukštį pripažino kaltu ir skyrė 1958,32 eurų baudą, taip pat M. Stankevičių pripažino kaltu ir skyrė 1807,68 eurų baudą. V. Radevičiui skirta 2108,96 eurų bauda.

Keturių nukentėjusiųjų civilinius ieškinius teismas tenkino iš dalies ir priteisė po 300 eurų neturtinės žalos atlyginimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alio?

Alio? portretas
Žurnalistai? Jus gal klijus uostote?

Audrone

Audrone portretas
Vien uz asmens smeizta byla kelt imanoma. Galit cia nekurti savo tupu straipsneliu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių