Netirs informacijos apie siūlymą „išsipirkti“ generalinio prokuroro postą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas galutine nutartimi patenkino prokuratūros skundą ir patvirtino, jog teisėsauga neturi aiškintis informacijos, esą Kaišiadorių rajono apylinkės teismo pirmininkei Editai Dambrauskienei buvo siūlyta „išsipirkti“ generalinio prokuroro postą.

Ikiteisminio tyrimo reikalavo Seimo narys Povilas Urbšys. Jis į teisėsaugą kreipėsi dėl žiniasklaidoje pasirodžiusios informacijos apie prezidentės Dalios Grybauskaitės ir Seimo valdybos susitikimą. Dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad pernai lapkričio pradžioje prezidentė valdybos nariams pranešė turinti informacijos, kad kandidatei į generalines prokurores E.Dambrauskienei esą siūlyta postą „išsipirkti“.

Antradienį priimta teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama, pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apylinkės teismas balandį buvo patenkinęs vieną iš P.Urbšio skundų bei panaikino ankstesnį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir prokurorų sprendimą atsisakyti pradėti tyrimą. Teismas tuomet teigė, jog „pareiškėjas nurodė pakankamai informacijos ir faktinių aplinkybių, neleidžiančių atmesti tikimybės“, kad realiai galėjo būti padaryta veika, turinti kyšininkavimo požymių.

Vilniaus apygardos prokuratūra šį sprendimą apskundė. Prokuroras Arūnas Stankevičius savo skunde Vilniaus apygardos teismui akcentavo, kad „tik asmuo, iš kurio galimai buvo reikalauta kyšio, gali suteikti informaciją, kurios pagrindu pradedamas ikiteisminis tyrimas“, o E.Dambrauskienė apklausos metu nurodė neturinti duomenų apie jai siūlytą „išsipirkimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na tai teisingas sprendimas ..

na tai  teisingas  sprendimas  .. portretas
kuriems velniams cia ka nors tirti , visi zino gen.prokuroro -sosto- kaina , visi zino kam reikia sumoket ir kiek sumoket ... ta ka cia tirt...

derybininkas

derybininkas portretas
o kam tirti nejau neaisku ir kam iskelti srutas i viesuma nes nukenteti gali ir draugai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių