Neseniai iš kalėjimo ištrūkęs kišenvagis vėl įkliuvo su įkalčiais

  • Teksto dydis:

Vilniaus policijos pareigūnams su įkalčiais įkliuvo neseniai iš įkalinimo įstaigos išleistas vyras, gimęs 1981 metais, ne kartą teistas už kišenvagystes.

Kriminalistai pastebėjo, kad sostinės viešajame transporte vėl ėmė siautėti kišenvagiai. Tuoj pat buvo imtasi veiksmų nusikaltimams išaiškinti. Rezultatų ilgai laukti nereikėjo.

Vasario 23 d., šeštadienį, apie 11 val. 20 min. Kalvarijų g., 53 maršruto autobuse, kriminalistai pastebėjo jiems gerai žinomą vyrą, kuris jau ne kartą buvo jų sulaikytas ir nuteistas už kišenvagystes sostinės viešajame transporte. Autobuse jis atsistojo greta senyvo amžiaus moters ir, jai net nepajutus ir nematant, atsegė rankinę ir ištraukė mobiliojo ryšio telefoną, kurį, įsidėjęs sau į kišenę, vos tik prasivėrus autobuso durims, stotelėje iššoko. Tačiau kriminalistai, akylai stebėję kišenvagio veiksmus, ir įsitikinę, jog kišenvagystė buvo įvykdyta, nedelsdami jį sulaikė.

Trisdešimt septynerių sulaikytasis uždarytas į areštinę, šiandien jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Sostinės Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai turi pagrindo manyti, kad šis vyras yra padaręs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikaltimų, todėl piliečių, nukentėjusių nuo šio įtariamojo ar turinčių kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašo kreiptis tel. (8 5) 271 6053, (8 5) 271 6132 arba paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Pareigūnai atkreipia dėmesį į tai, kad visuomeniniame transporte, turgavietėse, prekybos centruose ar kitose masinėse susibūrimo vietose būtina atsakingai saugoti savo turtą – pinigines, mobiliuosius telefonus ar kitus vertingus daiktus stengtis laikyti vidinėse rūbų kišenėse ar užsegtose rankinėse, rankines, kuprines laikyti ne už nugaros, o priešais save, atsiskaitant nedemonstruoti aplinkiniams piniginės turinio, o pastebėjus šalia savęs įtartiną asmenį, demonstratyviai atkreipti jo dėmesį, kad jūs jį matote ir stebite.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Optimastai Hjumorastai

Optimastai  Hjumorastai portretas
jis nusipelnė gyventi geriau

profesionalus

profesionalus  portretas
veidas.

Manau

Manau portretas
Ka jam veikti laisveje.Kalejime silta,gerai maitina.Gyvenk ir norek.Duotu darbu ,kad duonain uzsidirbtu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių