Nepasimokė: pilstuko prekeivį už rankos pričiupo antrą kartą

  • Teksto dydis:

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai kovoja ne tik su narkotinių, psichotropinių medžiagų vartojimu ir platinimu bet ir su nelegalia prekyba akcizais apmokestinamomis prekėmis.

Pareigūnai, siekdami užkardyti ir išaiškinti nelegalios prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis atvejus, nuolat organizuoja policines  priemones.

Rugpjūčio 3  d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, patikrinę turimą informaciją dėl nelegalios prekybos tabako gaminiais ir alkoholiu (spirito skiediniais), Vilniuje, Algirdo g., A.K. (gimusio 1963 m.) bute,  aptiko 21 pakelį cigarečių „FEST“ be LR banderolių ir apie 10 litrų skysčio turinčio specifinį alkoholio kvapą. Taip pat bute rastas piltuvėlis, kuris buvo  naudojamas skysčių pilstymui. Pareigūnai pradėjo administracinių teisės pažeidimų bylą dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Skystis, turintis specifinį alkoholio kvapą, perduotas alkoholinių skysčių ekspertizei. Jei ekspertai nustatytas, kad tai yra spirito skiedinys, vyrui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Šiais metais tai jau antras kartas, kai Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai šiuo adresu nustato pažeidimą dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) laikymo ir realizavimo. Balandžio 28 d., A.K., per langelį, įrengta buto duryse, pardavė kitam piliečiui 1 litrą bespalvio skysčio, turinčio specifinį alkoholio kvapą. Įtariamajam pareikšti įtarimai bei pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką numatyti viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių