Neblaivi prokurorė šlapinosi viešoje vietoje ir keikė policininkus

Neblaivi stoties rajone triukšmavusi ir policijai pasipriešinusi Vilniaus apylinkės prokurorė Ilona Žukaitė šlapinosi viešoje vietoje, žmonių akivaizdoje, ir necenzūriniais žodžiais keikė policininkus, bandė jiems įspirti. Tai skelbiama policijos surašytame protokole.

„S...kos“, šl...dros, gaidžiai, p...darai“, – protokole užfiksuoti I.Žukaitės keiksmai išsakyti policininkams. Policininkę prokurorė išvadino šliumparka – laisvo elgesio mergina. I.Žukaitė teisme sakė negalinti patikėti, kad galėjo pasakyti tuos žodžius. Todėl teismas į kitą posėdį spalio 4 dieną kvies policininkus, kuriuos išplūdo prokurorė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienį pradėjo nagrinėti I.Žukaitės administracinio nusižengimo bylą. Pareigūnė kaltinama pasipriešinusi policijai, pažeidusi viešąją tvarką ir įžeidusi policininkų garbę bei orumą.

Rugpjūčio 21 dieną sulaikytai I.Žukaitei nustatytas sunkus girtumas – 3,45 promilės alkoholio. Tokį girtumą medikai prilygina pavojingu sveikatai. Prokurorę iš pradžių sulaikė stoties apsaugininkai ir paskui perdavė policijai. Komisariate duris spardžiusią prokurorę policininkai buvo surakinę antrankiais. Pasak protokolo, prokurorė iš pradžių teigė vartojusi heroiną, ji įtarimą sukėlė dėl pakitusių akių vyzdžių. Teismo posėdyje paskelbtuose protokoluose apie narkotikų vartojimą nerašoma.

Mano prisigėrimo priežastis buvo žmogiška, bet kas atsidūręs tokioje situacijoje supras.

„Juokus krečiate“, – po posėdžio žurnalistams sakė I.Žukaitė, paklausta, dėl heroino paminėjimo įvykio metu.

Prokurorė teisme neginčija, kad gėrė alkoholį, tikina turėjusi didelių išgyvenimų dėl insultą patyrusio tėčio. Ji darbe paėmė tris dienas atostogų ir visą naktį vartojo alkoholį. Prokurorė norėjo, kad jos byla būtų nagrinėjama uždarame posėdyje, tačiau teismas nusprendė, kad tam nėra pagrindo.

„Teismas nemato pagrindo, protokolas nesusijęs su asmeninio gyvenimo aplinkybėmis“, – sakė teisėja Nijolė Žimkienė.

Teismo posėdyje buvo peržiūrėti komisariate užfiksuoti vaizdo įrašai.

„Mano prisigėrimo priežastis buvo žmogiška, bet kas atsidūręs tokioje situacijoje supras“, – teisme sakė I.Žukaitė. Ji tikino vartojusi alkoholį iš nevilties, kai medikai pasakė, kad tėvas neturi vilčių išgyventi. Prieš tai mirė kiti šeimos nariai, I.Žukaitė suprato greitai liksianti viena.

Kaip skelbta, apie 11 val. 19 min. į Vilniaus miesto antrąjį policijos komisariatą pristatyta ir į laikino sulaikymo patalpą uždaryta neblaivi Vilniaus apylinkės prokuratūros 1-ojo skyriaus prokurorė 49 metų I.Žukaitė. Moteris komisariate šūkavo, spardė duris, keikė policininkus ir trukdė jiems dirbti,o į pastabas nereagavo.

Visą naktį alkoholį vartojusi prokurorė iš Utenos į Vilniaus atvažiavo autobusu, nes, kaip aiškino, viena negalėjo ištverti namuose.

Dėl įvykio generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pradėjo tarnybinį patikrinimą. Tačiau I.Žukaitė toliau dirba prokuratūroje, ji nėra nušalinta nuo tarnybos.

„Aš manau, kad aš nieko tokio nepadariau, kad būčiau nušalinta. Visi mano veiksmai sąlygoti skaudžių asmeninių aplinkybių. Nelinkėčiau niekam“, – žurnalistams sakė I.Žukaitė.

Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė BNS paklausta, kodėl prokurorė nebuvo laikinai nušalinta, paaiškino, kad I.Žukaitė tuo metu atostogavo, buvo priimtas sprendimas nenušalinti.

Žiniasklaida yra skelbusi, kad prokurorė anksčiau turėjo nemalonumų su policija dėl savo elgesio: 2011 ir 2012 metais ji du kartus iš kazino buvo atvežta į policijos komisariatą dėl netinkamo elgesio.

I.Žukaitė anksčiau palaikė valstybinį kaltinimą Juozo Aliukonio byloje, jis kaltinamas sukčiavimu. Ikiteisminį tyrimą atlikę pareigūnai įtaria, kad buvęs bankininkas iš krepšininko Renaldo Seibučio apgaule išviliojo 236 tūkst. eurų. Šiemet kaltinimo palaikymo funkcija buvo perduota kitam prokurorui, šis bylos perdavimas susijęs su prokuratūros darbine veikla ir procesinėmis priežastimis. Ši byla nagrinėta uždaruose teismo posėdžiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dar labiau kelkim tas bobas (it š. ant šakių), dar ne to sulauksim.

nesvarbu

nesvarbu portretas
Ji tik žmogus,klystantis,teisiantis,susitaikantis...visi mes ne tobulybės,to įrodymas,skubėjimas teisti.

fav

fav portretas
Vat ir rezultatas! Laisve visems
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių