Naujųjų šventei sprogmenį gaminęs paauglys apsidegino veidą

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį Vilniaus rajone susižalojo sprogmenį Naujųjų metų nakčiai gaminęs paauglys.

19.06 val. į ligoninę Vilniuje kartu su tėvais kreipėsi 13-metis. Jis paaiškino, kad apie 15 val. namuose gamino sprogmenį Naujųjų metų nakčiai.

Paaugliui nustatyti veido, akių ragenos ir junginių nudegimai, jis paguldytas gydymui į Akių ligų skyrių, pranešė Vilniaus apskrities policija.

Policijos departamentas primena, kad pirotechnikos priemonės yra potencialiai pavojingi gaminiai juos naudojantiems ir aplinkiniams žmonėms.

Daug žmonių, kurie naudoja pirotechnikos priemones ne pagal paskirtį, nesilaikydami instrukcijos arba naudoja savadarbius ar nesertifikuotus gaminius patiria įvairias traumas, nudegimus.

„Didelę dalį tarp nukentėjusiųjų sudaro vaikai ir paaugliai, todėl tėvai turėtų neleisti vaikams naudoti pirotechnikos priemonių, ypač atidžiai prižiūrėti, kaip jas naudoja paaugliai“, – sako policija.   

Policijos duomenimis, sutinkant naujuosius 2016 metus buvo sužaloti 76 žmonės (iš jų 34 nepilnamečiai), vienas asmuo žuvo.

Kaip pagrindines priežastis dėl kurių žmonės susižaloja pirotechnikos priemonėmis ar yra jomis sužalojami, policija įvardija chuliganizmą, kuomet pirotechnikos priemonės panaudojamos ne pagal paskirtį; pirotechnikos priemonių panaudojimą, nesilaikant instrukcijos; neblaivių asmenų naudojamas pirotechnikos priemones; tėvų ar globėjų neatsakingą požiūrį, kai vaikams leidžiama sprogdinti pirotechnikos priemones.


Šiame straipsnyje: sprogmuosužalojimaipaauglys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių