Naudotas alyvas deginusi įmonė nuodijo vilniečius

  • Teksto dydis:

Vilniuje, Justiniškių mikrorajone, išaiškinta naudotą alyvą šilumai deginusi bendrovė.

Aplinkos ministerija pranešė, kad aplinkosaugininkai bendrovės „Audelas“ teritoriją Justiniškių gatvėje patikrino po gyventojo skundo dėl juodų dūmų ir aitraus kvapo, sklindančio iš automobilių servisų.

Nors įmonė deklaruoja, kad jos pagrindinė veikla – krovinių gabenimas ir keleivių pervežimas, jai priklausančioje teritorijoje, kuri nuomojama dviem autoservisams, aplinkosaugininkai rado beveik 7 tonas panaudotos alyvos. Tiek alyvos atliekų galėjo būti surinkta ne mažiau kaip iš pusantro tūkstančio lengvųjų automobilių arba 400 krovininių automobilių. Įmonės patalpose Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai rado ir kuro katilą, į kurį paslėptais vamzdžiais tekėjo panaudota alyva.

„Degindamas šias pavojingas atliekas, nuomotojas autoservisus aprūpindavo šiluma“, – nurodo ministerija.

Už panaudotos alyvos rinkimą ir kaupimą neturint leidimo, taip pat alyvos atliekų deginimą įmonės vadovui gresia bauda iki 868 eurų. Įmonė taip pat bus įpareigota išmontuoti skysto kuro katilą, o alyvos atliekas perduoti atliekų tvarkytojams.

Ministerija primena, kad deginant panaudotos alyvos atliekas aplinkos ore pasklinda ne tik nemalonūs kvapai, tačiau ir žmonių sveikatai itin pavojingi cheminiai junginiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių