Narkotikus platinusi gauja pasiųsta už grotų

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį penkiems organizuotos grupės nariams, skirtinguose Vilniaus mikrorajonuose nuomojamuose butuose dideliais kiekiais tiekusiems ir platinusiems narkotines ir psichotropines medžiagas.

Vilniaus apygardos teismas paskelbė nuosprendį penkiems organizuotos grupės nariams, skirtinguose Vilniaus mikrorajonuose nuomojamuose butuose dideliais kiekiais tiekusiems ir platinusiems narkotines ir psichotropines medžiagas.

Vienas iš pagrindinių nusikalstamos veikos vykdytojų S.S. nuteistas 12 metų laisvės atėmimo bausme ir 3,9 tūkst. litų bauda. E.M., pastarojo pagalbininkas, nelaisvėje praleis 10 metų, pranešė teismas.

Į nusikalstamą veiką įtrauktiems asmenims teismas skyrė švelnesnes bausmes. L.L. paskirta subendrinta 2 metų ir mėnesio laisvės atėmimo bausmė ir 780 litų dydžio bauda. A.E. paskirta bausmė dalinio sudėjimo būdu subendrinta su prieš tai neatlikta bausme ir paskirta galutinė – 3 metų ir mėnesio laisvės atėmimo bausmė. N.P., kuri nusikaltimo padarymo metu buvo nepilnametė, nubausta 5 metų laisvės atėmimu, vykdymą atidedant.

Teismas įpareigojo N.P. per vienerius metus dirbti 80 valandų nemokamų auklėjamojo pobūdžio darbų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos ar kitose valstybinėse ar nevalstybinėse įstaigose.

Teismas nustatė, kad 2010 metais S.S. nurodė E.M. surasti asmenis, kurie galėtų pardavinėti jo tiekiamas narkotines ir psichotropines medžiagas. Be to, liepė skirtinguose Vilniaus mikrorajonuose išnuomoti butus, apgyvendinti pardavėjus, aprūpinti juos naujais mobiliaisiais telefonais, SIM kortelėmis, svėrimo ir pakavimo priemonėmis.

Taip pat pardavėjai turėjo vesti apskaitą, kiek ir kam parduodavo narkotikų. Didžiąja A raide buvo žymimos kanapės, B – amfetaminas, D – heroinas, K – kristalai. Už dieną pardavėjams buvo mokama 100 litų.

,,Baudžiamojoje byloje surinkti duomenys rodo, kad nusikalstamoms veikoms įgyvendinti buvo sukurtas ir panaudotas organizuotos grupės požymius atspindintis tikras organizuoto nusikalstamumo modelis“, - sakė teisėja Jūratė Damanskienė.

Išnuomotuose butuose ,,operatoriai“ telefonu priimdavo užsakymus, juos perduodavo ,,barygoms“, kurie pirkėjams parduodavo pageidaujamos rūšies atitinkamą kiekį narkotikų. Pinigus už parduotus narkotikus, dėvėdami veidus dengiančias kaukes, surinkdavo į nuomojamus butus atvykę S.S. ir E. M. Mobilieji telefonai buvo pažymėti skirtingomis raidėmis, kurios reikšdavo konkretų miesto rajoną.

1 gramą metamfetamino ar kanapių buvo galima įsigyti už 30 litų, dozę heroino - 20 litų, o 1 gramas mefedrono kainavo 100 litų.

Nuosprendis per dvidešimt dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių