Narkotikus į Švediją kojinėje vežęs vilnietis prašo švelnesnės bausmės

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra mano, kad kaltu dėl narkotikų kontrabandos, taip pat neteisėto disponavimo dideliu narkotikų kiekiu kaltu pripažintas vilnietis Justas Jakutis turi būti pripažintas kaltu ir dėl neteisėto savo sutuoktinės sekimo.

Prokuratūra Apeliacinio teismo prašo griežtinti laisvės atėmimo bausmę iki dvylikos metų. Pernai spalį Vilniaus apygardos teismas J.Jakučiui skyrė dešimt metų laisvės atėmimo.

Ketvirtadienį byla su prokuratūros ir nuteistojo Apeliaciniais skundais buvo nagrinėjama uždarame posėdyje – to pageidavo visi proceso dalyviai. Nuteistojo advokatas Aidas Mažeika sakė, kad posėdyje gali būti kalbama apie privatų asmens gyvenimą, prokuratūros skundas susijęs su kaltinimu dėl neteisėto informacijos rinkimo.

Teismas prašymą patenkino.

Kitas posėdis vyks kitą trečiadienį, teismas suteikė galimybę J.Jakučiui pasiruošti savo kalbai. Vyras prašo švelnesnės bausmės, taip perkvalifikuoti jo veiksmus, susijusius su nuteisimu dėl narkotinių medžiagų.

Pernai spalio 28 dieną paskelbtu nuosprendžiu Vilniaus apygardos teismas pripažino, kad įvykdyti labai pavojingi nusikaltimai visuomenei, žmonių sveikatai ir gyvybei.

J.Jakutis pripažintas įvykdęs šešis tyčinius nusikaltimus, o pas jį aptiktas narkotikų kiekis tris kartus viršija didelio narkotikų kiekio ribą. Jis buvo išteisintas tik dėl neteisėto savo sutuoktinės sekimo.

Bylos duomenimis, vyras kojinėje į Švediją bandė nugabenti 4,5 gramus miltelių, kuriuose buvo heroino ir, kaip įtaria prokuratūra, turėjo tikslą šiuos kvaišalus platinti.

2014 metais vilnietį demaskavo švedų oro uosto pareigūnai, kai jis atskrido į Stokholmą ir ėjo pro oro uosto patikros punktą.

Kaip žurnalistams yra sakęs prokuroras Tomas Uldukis, koks buvo grynasis kiekis narkotiko milteliuose, kuriuos J.Jakutis  kojinėje gabeno į Švediją, nenustatyta, nes šios šalies pareigūnai narkotinę medžiagą sunaikino. Šios šalies pareigūnams pakanka nustatyti narkotikų rūšį. Tuo metu Lietuvoje tiriamas ir narkotinės medžiagos grynasis kiekis.

„Mes tą bylą gavom iš Švedijos. Medžiaga narkotinė buvo sunaikinta Švedijos ekspertų. Jie (švedų specialistai) neatlieka gryno kiekio medžiagos tuose milteliuose (nustatymo)“, – sakė kaltintojas.

J.Jakučiui taip pat inkriminuotas neteisėtas disponavimas 387 gramais gryno kokaino. Įstatymas tokį kiekį priskiria prie labai didelio kvaišalų kiekio. Be to, jo garaže buvo rasta apie 5 gramai kanapių. Vyrui taip pat nuteistas už neteisėtą disponavimąs revolveriu ir šaudmenimis. Per kratą namuose buvo rastas neteistai laikomas ginklas ir šaudmenys.

J.Jakutis kurį laiką buvo suimtas, dabar jis yra laisvėje, jam skirtas 15 tūkst. eurų užstatas.

Byloje buvo dar vienas įtariamasis, tačiau byla jam nutraukta, pareigūnams nesurinkus svarių įrodymų jo kaltei pagrįsti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne tavo ir nereikalas

Ne tavo ir nereikalas portretas
Galiu jo numeriuka gaut
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių